[elektro-etc] újrafagyasztás
vajk fekete
halaloszto at yahoo.co.uk
Wed Dec 8 11:39:10 CET 2010
en nem tartom az a helyet autentikus forrasnak.
pl ha a fagyturo baci visszafagyasztas utan szaporodik, akkor kiolvasztas elott
miert nem szaporodott?
tovabba nem latom, hogy a baciszaporodas szempontjabol mi a kulonbseg akozott,
hogy kiolvasztom, hagyom olvadtan harom orat, majd megfozom, vagy kiolvasztom,
hagyom olvadtan 2 orat, majd visszafagyasztom, kiolvasztom, hagyom egy orat, e
sutanna megfozom.
vajk
________________________________
From: Acs Gabor <agabor at electrodesign.hu>
To: elektro-etc at tesla.hu
Sent: Wed, 8 December, 2010 11:27:24
Subject: [elektro-etc] újrafagyasztás
Egyszer beszélgettünk erről, akkor mintha az lett volna a konklúzió, hogy nincs
gond az újrafagyasztással, csak a boltoknak tilos, mert a szétfagyott sejtek a
kiolvadt időszakban gyorsabban romlanak, így a teljes eltarthatósági idő
lecsökken.
Ehhez képest érdekes dolgot olvastam a malackarajon:
"
Miért nem szabad visszafagyasztani?
A vágás után gyorsfagyasztott termékekben kiengedés után elkezdenek a
baktériumok szaporodni, és a fagyasztástól roncsolt sejtek sem rontják
pozíciójukat. Egyes fagytűrő fajok ezt a bulit tovább folytatják az
újrafagyasztás után, a mélyhűtőben, jó kis fertőzőtt húst készítve. Alapos
hőkezelés után ez a kockázat csökkenthető, tehát ha muszáj újrafagyasztani,
inkább jól megfőzött pörkölt, mint nyers formában.
"
Gábor
More information about the Elektro-etc
mailing list