[elektro-etc] újrafagyasztás

vajk fekete halaloszto at yahoo.co.uk
Wed Dec 8 11:39:10 CET 2010


en nem tartom az a helyet autentikus forrasnak.

pl ha a fagyturo baci visszafagyasztas utan szaporodik, akkor kiolvasztas elott 
miert nem szaporodott?

tovabba nem latom, hogy a baciszaporodas szempontjabol mi a kulonbseg akozott, 
hogy kiolvasztom, hagyom olvadtan harom orat, majd megfozom, vagy kiolvasztom, 
hagyom olvadtan 2 orat, majd visszafagyasztom, kiolvasztom, hagyom egy orat, e 
sutanna megfozom.


vajk



________________________________
From: Acs Gabor <agabor at electrodesign.hu>
To: elektro-etc at tesla.hu
Sent: Wed, 8 December, 2010 11:27:24
Subject: [elektro-etc] újrafagyasztás

Egyszer beszélgettünk erről, akkor mintha az lett volna a konklúzió, hogy nincs 
gond az újrafagyasztással, csak a boltoknak tilos, mert a szétfagyott sejtek a 
kiolvadt időszakban gyorsabban romlanak, így a teljes eltarthatósági idő 
lecsökken.
Ehhez képest érdekes dolgot olvastam a malackarajon:

"

Miért nem szabad visszafagyasztani?

A vágás után gyorsfagyasztott termékekben kiengedés után elkezdenek a 
baktériumok szaporodni, és a fagyasztástól roncsolt sejtek sem rontják 
pozíciójukat. Egyes fagytűrő fajok ezt a bulit tovább folytatják az 
újrafagyasztás után, a mélyhűtőben, jó kis fertőzőtt húst készítve. Alapos 
hőkezelés után ez a kockázat csökkenthető, tehát ha muszáj újrafagyasztani, 
inkább jól megfőzött pörkölt, mint nyers formában.

"


Gábor


      


More information about the Elektro-etc mailing list