[elektro-etc] újrafagyasztás

Acs Gabor agabor at electrodesign.hu
Wed Dec 8 11:27:24 CET 2010


Egyszer beszélgettünk erről, akkor mintha az lett volna a konklúzió, 
hogy nincs gond az újrafagyasztással, csak a boltoknak tilos, mert a 
szétfagyott sejtek a kiolvadt időszakban gyorsabban romlanak, így a 
teljes eltarthatósági idő lecsökken.
Ehhez képest érdekes dolgot olvastam a malackarajon:

"

Miért nem szabad visszafagyasztani?

A vágás után gyorsfagyasztott termékekben kiengedés után elkezdenek a 
baktériumok szaporodni, és a fagyasztástól roncsolt sejtek sem rontják 
pozíciójukat. Egyes fagytűrő fajok ezt a bulit tovább folytatják az 
újrafagyasztás után, a mélyhűtőben, jó kis fertőzőtt húst készítve. 
Alapos hőkezelés után ez a kockázat csökkenthető, tehát ha muszáj 
újrafagyasztani, inkább jól megfőzött pörkölt, mint nyers formában.

"


Gábor



More information about the Elektro-etc mailing list