[elektro-etc] újrafagyasztás
Acs Gabor
agabor at electrodesign.hu
Wed Dec 8 11:27:24 CET 2010
Egyszer beszélgettünk erről, akkor mintha az lett volna a konklúzió,
hogy nincs gond az újrafagyasztással, csak a boltoknak tilos, mert a
szétfagyott sejtek a kiolvadt időszakban gyorsabban romlanak, így a
teljes eltarthatósági idő lecsökken.
Ehhez képest érdekes dolgot olvastam a malackarajon:
"
Miért nem szabad visszafagyasztani?
A vágás után gyorsfagyasztott termékekben kiengedés után elkezdenek a
baktériumok szaporodni, és a fagyasztástól roncsolt sejtek sem rontják
pozíciójukat. Egyes fagytűrő fajok ezt a bulit tovább folytatják az
újrafagyasztás után, a mélyhűtőben, jó kis fertőzőtt húst készítve.
Alapos hőkezelés után ez a kockázat csökkenthető, tehát ha muszáj
újrafagyasztani, inkább jól megfőzött pörkölt, mint nyers formában.
"
Gábor
More information about the Elektro-etc
mailing list