[elektro-etc] Kolbasz helyett fejtágítás háj és zsírszalonna ügyben

(G)feri elektroslista at freemail.hu
Mon Nov 9 17:54:18 CET 2009


Kedves Tibi!

Na ezért nem engedem én át a zsír kisütését senkinek, mert akkor
minden szemetet beledobálnak sütéskor.
Nekem az igazi házi sertészsír az ami a zsírszalonnából kisül. A
töpörtyű meg az ami ebből megmarad.
A háj meg az én izlésem szerint, pogácsába, tésztához és csizmakenésre
való :).

Feri

Varga,

Monday, November 9, 2009, 4:24:22 PM, you wrote:

Varga> Sziasztok!

Varga> Emberek! Vágtatok Ti már disznót?
Varga> Vitatkoztok, hogy mi készül a hájból és a zsírszalonnából.

Varga> A háj a vese mellett a hasüregben található kétoldalt.
Varga> Egy 2 mázsás disznónak 2 darab 2-4 kg-os hája lehet.
Varga> Ebből ki lehet sütni mondjuk 2 - 4 kg zsírt. Egy csomó víz elpárolog közben.

Varga> A zsírszalonna meg az a szalonna, amiről a húsos részt levágták.
Varga> Vagy nem is volt rajta húsos, mint például a hátán.
Varga> Disznó fajtától, hogy mennyire húsdisznó, vagy zsírdisznó, főleg a háta szalonna,
Varga> de lefelé a hasa szalonnából is lehet zsírszalonnát vágni.
Varga> A korábban emlegetett 2 mázsás disznóból a feldolgozás módja szerint
Varga> 15-40 kg zsírt is lehet sütni.

Varga> Az, amit a hájból marad a zsír kisütése után, az nemigen alkalmas 
Varga> emberi fogyasztásra.
Varga> Alig marad belőle valami és az is rettenetesen kemény.
Varga> Leginkább csak a hártya marad meg.

Varga> Bocs, ha nagyképűnek hat a szövegem! 
Varga> Ha valaki olyanról beszél amiről nem tud, elmagyarázom inkább.

Varga> Üdv. Tibi


Varga> __________ ESET NOD32 Antivirus - Vírusdefiníciós adatbázis: 4588 (20091109) __________

Varga> Az üzenetet az ESET NOD32 Antivirus ellenőrizte.

Varga> http://www.eset.hu






-- 
Best regards,
 (G)feri                            mailto:elektroslista at freemail.hu



More information about the Elektro-etc mailing list