[elektro-etc] Kolbasz
Xorn
toth.endre at gmail.com
Mon Nov 9 16:40:44 CET 2009
2009/11/9 Benedek István <renyta at t-online.hu>:
>> hagyma, 0,65-ert kiloja, lett a legjobb. Abbol masfel-ketszer annyi
>> mar eleg volt, mint a magyarbol, hogy nagyjabol legyen ize is, szaftja
>> is.
>
> Így igaz, a sok hagyma adja a suru, ízletes szaftot! Aki nem tudja, az
> hagyja "vékony lében", vagy behabarja egy kis liszttel. Egyik sem finom!
> Aprított zöldpaprikát is kell alá dinsztelni, a hagymával együtt, úgy még
> zamatosabb lesz.
Olyan sincs az angoloknak. Egyedul a .hu kaliforniai paprika neven
ismert piros, sarga es zold remsegek vannak. Azt joerzesu magyar ember
nem rakja porkoltbe... Az angol paradicsomot meg folosleges, semmi ize
nincs, csak a levet szaporitja.
>> masfel kilo combbol csinaltam
>
> Egyszer próbáld ki lapockából, vagy felsálból! Sokkal lazább szerkezetu hús,
> hamarabb megpuhul és nagyon ízletes.
Lapockabol is szoktam, de akkor eppen egy szep nagy combot dobott
utanam a hentesem.
>> Hungarian pirospaprikat is arulnak az Atkinsons-ban, de az... Valami
>> fako, enyhen voroses szinezesu narancssarga teglapor bezacskozva.
>
> Vagy nem is orölt fuszerpaprika volt, hanem valami ételízesíto pancs?
Nem, papirforma szerint csak tiszta paprika orolve.
Best regards,
Andy
More information about the Elektro-etc
mailing list