[elektro-etc] Kolbasz

Benedek István renyta at t-online.hu
Sun Nov 8 19:59:22 CET 2009


Beka wrote:
> Hello Benedek István!
>
>> Kiváncsivá tettél! Melyik az az 1-2?:))
>
> Például a Spáros márkatermék kimért Debreceni kolbász jó.
> Ne ragozzuk miből van, egy kolbásznál ugye...
> A színével nem igazán vagyok kibékülve, de legalább ízre jó.
>
> Tescoban a Família lángolt kolbász egész jó.
> Persze köze sincs ahhoz amit a fater hordott vidéki piacokról...
>
> Meg ott vannak a Lild-es húsárúk ahogy Ács Gabi mondja.
> Például a Lidl pizzája olcsó és jó, főleg ha megpatkolom:
> http://www.freeweb.hu/kepekszoveggel/020pizza/pizza.htm
>
>    Géza

Szia Géza!
Vazze, mint nagy pizzamániákus (is), sikerült jól felcukkolnod!:))) Szóval 
igen! Ez így már pizza, a javából. Emlékszem régen, vagy húszon-éve milyen 
finom pizzákat lehetett kapni, jó vastag pakolással, de most már szinte csak 
egy bemaszatolt tészta van a dobozban.
A kolbász? Hááát nekem is az a gondom, hogy némelyiknek még eléggé 
elfogadható íze is lenne, de az alapanyagok már gázosabbak. Mostanában azon 
filózok, hogy kéne itthon gyártani kolbászt és megfüstöltetni valahol. Húst 
tudnék is venni háztól nagyobb tételben, igazi házi disznóból, aki moslékon 
(túúúdom, nem eu-komp.) és kukoricán nevelkedett nem pedig halliszten, ipari 
hulladékon és antibiotikumon. Már nézem a kolbászrecepteket, meg a 
technológiákat, asszem, még az idén belevágok.:)
Tényleg, itt a listán van, aki szokott kolbászt készíteni?

üdv: I. 



More information about the Elektro-etc mailing list