[elektro-etc] [elektro] OFF Baba :) /korán

Xorn toth.endre at gmail.com
Tue Jul 28 08:59:14 CEST 2009


2009/7/28 Benedek István <renyta at t-online.hu>:

> Én még csak nagyon ritkán ettem ilyesmiket! Inkább kíváncsiságból, de elég
> is volt, többet nem. Igyekszem a házi kajákat keresni és főleg sajátkezűleg
> előállítani. Még kenyeret is sütök, már évek óta nem vettem bótban!:))

Hogy csinalod? En kezzel gyurom, a letezo legegyszerubb recept
alapjan: liszt, soval elkeverve, eleszto egy csipet cukorral a langyos
vizbe, ossze az egeszet. 1-2 ora kelesztes, ujra atgyurom, sutolemezen
kelesztem meg egy fel-egy orat, bevagdalom a tetejet es mehet sulni.
Ugyanezt szoktam tejjel is, akkor kiflit nyujtok belole: egy paca
tesztat csak egyiranyban nyujtok hosszu ellipszisre, olyan 4-5 mm
vastagra, azutan kozepen felbevagom, megkenem vekonyan egy kis vajjal
vagy margarinnal es feltekerem. Csak ezutan kelesztem a sutolemezre
teve, megkenem egy kis vizzel a tetejet, hogy ragadjon, es durva szemu
soval, komennyel vagy barmivel, ami tetszik, megszorom, ugy sutom.

> Ezektől kellene mindenkinek tartózkodnia minél jobban! Látványosan csökkenne
> az allergia és egyéb "szerzett" nyavalyák.

Nezz meg egy zacsko csipszet, mi van benne. Termeszetes alapanyag
szinte nincs is...

>> ezt kene jol megoldani valahogy

Eselytelen. Funes anno a Szarnyat vagy combjat?-ban csak kifigurazta
ezt, de manapsag erosen profetikus az a film, sajnos.

> Nem szabad sajnálni magunktól az időt. Nem kellene rohanni és futtában
> kajálni a spontán "gyári" szarokat, hanem szépen leülni, megteríteni és
> nyugodtan elkölteni a saját főztödet. Ízfokozó, színező, állagjavító,
> tömegnövelő, tartósító és egyéb baromságok nélkül.

Jol mondod, csak ezt nehez osszehozni am. Aki a legjobban erdekelt
benne, pont az nem csinal erte semmi az esetek tobbsegeben. Eroszakkal
jot tenni masnak meg... :-/

Best regards,
Andy



More information about the Elektro-etc mailing list