[elektro-etc] Puding
gyapo
gyapo at freemail.hu
Thu Jul 2 14:26:22 CEST 2009
>Vajon ez mennyire hasonlít a frissen fejt, majd
>felforralt, és esetleg összeturmixolt tejhez?
>Mert, hogy turmixolás nélkül ugye a tetején lesz
>egy jó vastag föle. (Azt szeretem a legjobban,
>bár már évtizedek óta nem volt hozzá szerencsém.)
Regrol kezdem, ugy 40 eve gyerekkent vittem haza
a tejboltbol a tejet aluminium kannaban. Maig is
az orromban van az a szag, ami a boltban volt,
gondolom nyers tejet ontozgettek a nagy kannakba
es onnan mertek szet. Ezt a tejet folforraltuk,
es olyan vastag fole lett, hogy majdnem vesovel kellett megkezdeni.
Nemregen Kecskemeten megjelentek tejautomatak,
amikben egy kozeli teheneszetben termelt tejet
ertekesitenek. Kiprobaltam, nem rossz, bar
szerintem nem is legjobb, de viszonylag olcso.
Viszont szinte nincs fole. Hova tunt a tej fole?
Mintha a zsirtartalom merteke hatarozna meg a fol
vastagsagat, ezek szerint ez mar le van folozve?
A tejuzemeknek odaadjak (gondolom folozetlenul,
mert akkor mibol lenne tejszin, tejfol, vaj) 80
Ft korul, ide meg elhozzak folozve 160-ert? Igaz,
hogy a piacon van 140-ert is, de egyszer vettem
es olyan vizesnek tunt, hogy tobbszor nem kell.
Udv.: gyapo
gyapokuk at cfwpont.hu
More information about the Elektro-etc
mailing list