[elektro-etc] marhapöri
J. D.
aradsega at gmail.com
Thu Dec 17 07:59:32 CET 2009
Egy nagy goumand barátom szerint a jó pörtkölthöz "erõs hús kell" (leginkább
lábszár, sõt a lóhús is príma ha megfelelõen fûszerezik, de leveskockával,
ízfokozóval is lehet csalni)
Másik tudor szerint a stefánia az ideális pörkölthús. Szerintem a kicsi
zsíros, kicsit mócsingos, csontközeli nyesedék a legjobb.
-----Eredeti üzenet-----
Feladó: "Benedek Istvn" <renyta at t-online.hu>
Címzett: <elektro-etc at tesla.hu>
Elküldve: 2009. december 16. 22:01
Tárgy: Re: [elektro-etc] marhapöri
: Hofferek Attila wrote:
: > Fekete Róbert írta:
: >> a legegyszerûbb leg finomabb csak és kizárólag ús és zöldségek
: >
: > Hello,
: > 30 deka husonkent:
: > egy nagy fej hagyma
: > egy ek zsir
: > egy gerezd fokhagyma
: > 1 zoldpaprika
: > 1 paradicsom
: > fuszerek, leginkabb komeny
: > so
: > pirospaprika
: >
: > Hagymat kockara vagod, a zsiron kozepes langon aranyszinure piritod. A
: > sozott hust beleteszed, kisse visszaveszed a langot, a hus a so
: > hatasara levet ereszt, ezt visszasutod zsirjara (porkolod). Ekkor
: > kerulhet bele a pirospaprika, fel deci viz, ezzel megint lesutod
: > zsirjara, aztan bele a maradek (paprika, paradicsom, fuszer), es
: > mindig keves vizet adagolsz hozza, kostolasos alapon dontod el, mikor
: > jo a hus.
:
: Azt elfelejtetted megírni, hogy a marhának milyen részébõl a legjobb
: pörköltet fõzni. Sokan egyszerûen combot vesznek hozzá, de az sajnos
: túlságosan sûrû szerkezetû hús, sokáig kell fõzni és akkor se biztos. hogy
: megpuhul (ha öreg volt a marha). Olyankor csak egy gombóccá áll össze a
: szádban és vagy kiköpöd, vagy lenyeled egészben.
: A legjobb a felsált, vagy a lapockát, esetleg más laza rostszerkezetû
: részeket használni.
: Nem említetted az erõspaprikát sem, pedig alapvetõ követelménye egy igazi
: pörköltnek. Ja, van aki nem szereti? De õ mé nem eszik akkó inkább
: tejbegrízt?:))))
:
: üdv: i.
:
:
:
More information about the Elektro-etc
mailing list