[elektro-etc] marhapöri

Benedek István renyta at t-online.hu
Wed Dec 16 22:01:24 CET 2009


Hofferek Attila wrote:
> Fekete Róbert írta:
>> a legegyszerűbb leg finomabb csak és kizárólag ús és zöldségek
>
> Hello,
> 30 deka husonkent:
> egy nagy fej hagyma
> egy ek zsir
> egy gerezd fokhagyma
> 1 zoldpaprika
> 1 paradicsom
> fuszerek, leginkabb komeny
> so
> pirospaprika
>
> Hagymat kockara vagod, a zsiron kozepes langon aranyszinure piritod. A
> sozott hust beleteszed, kisse visszaveszed a langot, a hus a so
> hatasara levet ereszt, ezt visszasutod zsirjara (porkolod). Ekkor
> kerulhet bele a pirospaprika, fel deci viz, ezzel megint lesutod
> zsirjara, aztan bele a maradek (paprika, paradicsom, fuszer), es
> mindig keves vizet adagolsz hozza, kostolasos alapon dontod el, mikor
> jo a hus.

Azt elfelejtetted megírni, hogy a marhának milyen részéből a legjobb 
pörköltet főzni. Sokan egyszerűen combot vesznek hozzá, de az sajnos 
túlságosan sűrű szerkezetű hús, sokáig kell főzni és akkor se biztos. hogy 
megpuhul (ha öreg volt a marha). Olyankor csak egy gombóccá áll össze a 
szádban és vagy kiköpöd, vagy lenyeled egészben.
A legjobb a felsált, vagy a lapockát, esetleg más laza rostszerkezetű 
részeket használni.
Nem említetted az erőspaprikát sem, pedig alapvető követelménye egy igazi 
pörköltnek. Ja, van aki nem szereti? De ő mé nem eszik akkó inkább 
tejbegrízt?:))))

üdv: i. 



More information about the Elektro-etc mailing list