[elektro-etc] wok
Topybear
topybear at chello.hu
Wed Jan 16 09:30:33 CET 2008
Halász Ferenc wrote:
> Ha nem wok indiszkrét, mitől jobb a wok, mint a lábas?
Többek közt azért, mert a lábasba sokkal több olaj/víz/akármi kell, mert
abban szétterül, a wok aljában öszegyűlik. A hőmérséklet is magasabb a
wok aljában(ezért általában olyan olajat használnak, ami jobban bírja a
hőt), ezért a wok-ban folyamatosan keverni, rázogatni kell az ételt.
Viszont így rövidebb a sütési idő, az alapanyagok jobban megtartják a
színüket, ízüket, állagukat. Jobban lehet játszani a hőmérséklettel is,
ha kicsit kijjebb húzod a kaját, kevésbé pirul (ezt pl. a boronatárcsa
is tudja, csak azt ritkán rakja az ember a tűzhelyre :). Egy átlag
woknak az anyaga is jobb, mint az átlag lábasoké, egyenletesebben teríti
a hőt.
Topy
More information about the Elektro-etc
mailing list