[elektro-etc] wok

Topybear topybear at chello.hu
Wed Jan 16 09:30:33 CET 2008


Halász Ferenc wrote:
> Ha nem wok indiszkrét, mitől jobb a wok, mint a lábas?

Többek közt azért, mert a lábasba sokkal több olaj/víz/akármi kell, mert 
abban szétterül, a wok aljában öszegyűlik. A hőmérséklet is magasabb a 
wok aljában(ezért általában olyan olajat használnak, ami jobban bírja a 
hőt), ezért a wok-ban folyamatosan keverni, rázogatni kell az ételt. 
Viszont így rövidebb a sütési idő, az alapanyagok jobban megtartják a 
színüket, ízüket, állagukat. Jobban lehet játszani a hőmérséklettel is, 
ha kicsit kijjebb húzod a kaját, kevésbé pirul (ezt pl. a boronatárcsa 
is tudja, csak azt ritkán rakja az ember a tűzhelyre :). Egy átlag 
woknak az anyaga is jobb, mint az átlag lábasoké, egyenletesebben teríti 
a hőt.

Topy



More information about the Elektro-etc mailing list