[elektro-etc] wok

gyapo gyapo at freemail.hu
Tue Jan 15 23:36:27 CET 2008


>Ebben a fura edényben úgy kell rángatni a kaját, 
>hogy minden mozdulatnál szinte átfordul. Ezért 
>lehet baromi nagy lángon is csinálni, és emiatt jó gyors is lesz.
>
>Ha valaki nem így csinálja, nem utánozza elég 
>jól a módit, akkor - szerintem - tök felesleges.

Pontosan. A kevergetessel, dobalassal lehet a hot 
atadni elegendoen gyorsan a kaja lehetoleg minden 
reszenek. Mozgatas nelkul leeg az edennyel 
erintkezo resz. A wok alakja a kulcs, meg a hozza 
hasznalatos ivelt vegu lapat, ami folfekszik az 
edeny aljan, es nem hagy ott semmit ami rogton 
leegne. Ezt a keverest egy labasban nem lehet megcsinalni.
A kinai szakacsgyerek mondta, hogy a kinai etelek 
80 %-a 4 perc alatt keszul el, ehhez kell a wok. 
De persze portkoltot meg huslevest is lehet fozni 
benne, csak ott mar nincs elonye a fazekhoz kepest.

Udv.: gyapo

gyapokuk at cfwpont.hu



More information about the Elektro-etc mailing list