[elektro-etc] wok
gyapo
gyapo at freemail.hu
Tue Jan 15 23:36:27 CET 2008
>Ebben a fura edényben úgy kell rángatni a kaját,
>hogy minden mozdulatnál szinte átfordul. Ezért
>lehet baromi nagy lángon is csinálni, és emiatt jó gyors is lesz.
>
>Ha valaki nem így csinálja, nem utánozza elég
>jól a módit, akkor - szerintem - tök felesleges.
Pontosan. A kevergetessel, dobalassal lehet a hot
atadni elegendoen gyorsan a kaja lehetoleg minden
reszenek. Mozgatas nelkul leeg az edennyel
erintkezo resz. A wok alakja a kulcs, meg a hozza
hasznalatos ivelt vegu lapat, ami folfekszik az
edeny aljan, es nem hagy ott semmit ami rogton
leegne. Ezt a keverest egy labasban nem lehet megcsinalni.
A kinai szakacsgyerek mondta, hogy a kinai etelek
80 %-a 4 perc alatt keszul el, ehhez kell a wok.
De persze portkoltot meg huslevest is lehet fozni
benne, csak ott mar nincs elonye a fazekhoz kepest.
Udv.: gyapo
gyapokuk at cfwpont.hu
More information about the Elektro-etc
mailing list