[elektro-etc] Alkoholszint ujra
Topybear
topybear at chello.hu
Fri Feb 1 13:41:48 CET 2008
Hofferek Attila wrote:
> Topybear írta:
>> Hofferek Attila wrote:
>>> jhidvegi írta:
>>>> Így van, sot, azt is be kéne látni, hogy hiába öntenek akármennyi
>>>> alkoholt is egy fozés elotti vagy sütés elotti ételbe, a víz
>>>> forráspontján az egész maradéktalanul el fog párologni. Az ételben csak
>>>
>>> Azért a forralt bornak is van alkoholtartalma...
>>
>> Mert azt csak felmelegíteni kell, nem forralni. :)
>
> 80 fok fölé, vagy alá? Én különben úgy ismerem, hogy a fűszereket X
> vízben megforralod, majd 2X bort hozzá, megint fölförralod, és megiszod.
65-70 fokig lenne szabad csak melegíteni, a művelt alkoholisták szerint. :)
Ha csak épp megbuggyantod, akkor marad benne alkohol, csak kevesebb,
mint eredetileg.
Ételnél, süteménynél elég hosszú a forralási/sütési idő ahhoz, hogy az
összes alkohol kimenjen, a legtöbbnél ez cél is, nem akarunk berúgni a
vörösboros marhapörkölttől. :) De pl. a kókuszgolyó necces, abba rum
kell és csak gyúrva van.
Topy
More information about the Elektro-etc
mailing list