[elektro-etc] Ételhordó/befozes

Móczó Levente moczo.levente at invitel.hu
Mon Aug 4 12:27:42 CEST 2008


Akkor ez a sütőben melegítős módszer simán elmegy sterilizásának.
Gondolom, kevesebb befőtt megy tönkre, mint a sima dunsztolással..
Meg a dunsztoláshoz szoktak tenni tartósítószert is az üvegbe, azt se 
tennék, ha nem szükséges :)

Levente

----- Original Message ----- 
From: "Zoltán Endrész" <endresz.zoltan at gmail.com>
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Monday, August 04, 2008 12:01 PM
Subject: Re: [elektro-etc] Ételhordó/befozes


> 2008/8/1 Móczó Levente <moczo.levente at invitel.hu>:
>>
>> 2008.08.01. 09:39:03 dátumon István <hobilobi at gmail.com> írta:
>>
>>> Az üvegek bekerültek a sütőbe, mikor jó forró volt én húztam meg a
>>> kupakokat,
>>> és hagytuk lassan kihülni. Ennyi.
>>
>> Anno láttam, hogy a konzerveket autoklávba tették, gőzzel melegítették, 
>> így
>> ment a tartósítás, csírátlanítás.
>>
>> Ez a forró sütős módszer úgy ment, hogy az eltenni való cucc is benne 
>> volt ?
>>
>> Mi van akkor, ha a tető is rajta van már ilyenkor?
>> Akkor megelőzhető lenne a sok elromlott befőtt, és talán tartósítószer
>> nélkül is lehetne befőzni.
>> ?
>>
>> Üdv:
>> Levente
>>
> Az autoklávok és az OHS (osztott hidro sztatikus strerilizáló) 100 fok
> fölé mehet tehát sterilizál.
> A szalagos megoldás 100 fok  alatti pasztőrözés. Az otthoni
> dunsztolás, szintén pasztőrözés.
>
>
> -- 
> Hello:Zoli
> 



More information about the Elektro-etc mailing list