[elektro-etc] Ételhordó/befozes

Zoltán Endrész endresz.zoltan at gmail.com
Mon Aug 4 12:01:55 CEST 2008


2008/8/1 Móczó Levente <moczo.levente at invitel.hu>:
>
> 2008.08.01. 09:39:03 dátumon István <hobilobi at gmail.com> írta:
>
>> Az üvegek bekerültek a sütőbe, mikor jó forró volt én húztam meg a
>> kupakokat,
>> és hagytuk lassan kihülni. Ennyi.
>
> Anno láttam, hogy a konzerveket autoklávba tették, gőzzel melegítették, így
> ment a tartósítás, csírátlanítás.
>
> Ez a forró sütős módszer úgy ment, hogy az eltenni való cucc is benne volt ?
>
> Mi van akkor, ha a tető is rajta van már ilyenkor?
> Akkor megelőzhető lenne a sok elromlott befőtt, és talán tartósítószer
> nélkül is lehetne befőzni.
> ?
>
> Üdv:
> Levente
>
Az autoklávok és az OHS (osztott hidro sztatikus strerilizáló) 100 fok
fölé mehet tehát sterilizál.
A szalagos megoldás 100 fok  alatti pasztőrözés. Az otthoni
dunsztolás, szintén pasztőrözés.


-- 
Hello:Zoli


More information about the Elektro-etc mailing list