[elektro-etc] Krumplistojas, gombastojas
Topybear
topybear at chello.hu
Wed Aug 29 11:42:43 CEST 2007
Onódi Ákos wrote:
> ezen levelemet 9:15 -kor már elküldtem egyszer, de eddig még (most 10:34 van) nem látom, hogy megérkezett volna.
> már aktualitását vesztette.
> Vajon mi lehet az oka, hogy a pár perccel korábban írt levelem szinte azonnal látható lett a listán, ennek az eredetije pedig még most sem?
> -----------------------
>
>> Teflonserpenyő, hasábburgonya, de csak annyi, hogy még férjen bele más is.
>> Olaj bőven, krumpli megsüt, ahogy kell. Lehet kicsit sózni is, amíg még
>> nyers.
>>
>> Közben hagymát kockáz, zöldpaprikát is hosszában is, meg keresztben is
>> felvágni, mondjuk 20Ft-os méretű négyzetekre kb.
> .....
>
> Kedves Józsi
> VAN NEKED LELKIVILÁGOD?!
> Ülök a gép előtt, és beindultak a Pavlovi reflexeim.
> Kimentem, benéztem a hűtőbe ami majdnem üres, úgyhogy most mehetek a
> közértbe....
> (nem tudom kinek mi a véleménye, de az ilyet büntetni kellene :-)
> Ákos
Csinálhatod főtt, felkarikázott krumpliból is, akkor lényegsen kevesebb
olaj kell, ilyenkor a hagymával együtt rakd be a krumplit és csak
rázogasd a serpenyőt, ne törjön össze a krumpli. Aki szereti a
reformkonyhát :DD, annak javaslom jó kis húsos füstöltszalonna
megpírítását először, és arra jöhet a krumpli, hagyma. Ha üvegesedik a
hagyma, ahogy Józsi is írta, mehet bele a paprika, kevés felkockázott
paradicsom (ha túl leveses, akkor levét, magját ne rakd bele), esetleg
pár jó érett koktélparadicsom félbevágva, lapjával lefelé. Aki szereti a
csípőset, megküldheti pár karika erőspaprikával is. Ínyenceknek fél
marék-marék magozott, félbevágott fekete olajbogyót is tudok javasolni,
ez esetben a végén meg lehet hinteni a remekművet reszelt parmezánnal,
némi mediterrán jelleget kölcsönözve az ételnek. :)
Topy
PS: Szvsz a számtalan mutációban létező, parasztreggeli néven emlegetett
ételek egyik remek darabja. :)
More information about the Elektro-etc
mailing list