[elektro-etc] Élesztő - kovasz
peter
ppesti at tapiomente.hu
Mon Oct 16 21:31:25 CEST 2006
2006. 10. 16, hétfő keltezéssel 20.15-kor Tibike ezt írta:
> Lavírozhatunk úgy is, hogy a cukorból tisztán alkohol készüljön, de
> úgy is, hogy aldehides-glicerines erjedés történjen. Ekkor teljesen 'ihatatlan',
> büdös lötyit kapunk. Itt fontos a kémhatás, a hőfok, meg még egy csomó
> apró tényező. És ezt a kettősséget ugyanazzal a gombával érhetjük el.
> Rávehetjük tehát, hogy kétféle módon dolgozzon.
Na itt van a kutya elásva ha a lisztet "magától" erjesztjük. Nekem
sokszor ecetes szagú trutyi lett a végeredmény ha nem volt időm
foglalkozni a kovásszal. Az a kenyér nem is kelt meg rendesen amit azzal
csináltam.
More information about the Elektro-etc
mailing list