[elektro-etc] Kenyér
peter
ppesti at tapiomente.hu
Mon Oct 16 21:25:44 CEST 2006
2006. 10. 16, hétfő keltezéssel 19.35-kor charles hoss ezt írta:
> Palasik Sandor wrote:
>
> >> (A borászok használnak jó helyről származó ú.n. faj-
> >> élesztőt, mert így nem valami "vadélesztő" fog dolgozni
> >> a mustban, ami néha fura dolgokat eredményez.)
> >
> >
> > Ehhez csatlakoznék. Az teljesen természetes mindenkinek, hogy almából,
> > krumpliból van ezerféle, mindnek más az íze. Annak a sok penészes
> > sajtnak sem mindegy, hogy milyen penész lepi be őket, az benne a
> > kunszt. Miért ne lehetne az élesztőgombákban is ekkora változatosság,
> > és miért ne lenne fontos, hogy milyen forrásból származik?
> >
> > Palasik Sándor
>
> en ugyan nem tudom megenni az aludtejet , de a csalad aludtejevo tagja
> eskuszik ra hogy ez a helyzet - egy tejbacival soktiz ev alatt
> beoltodott cserepet vadostunk szet hogy az abbol kiszabadulo kis
> nyavajasok vegezzek a munkat - es ugy tunik hogy ez a megoldas - a regi
> bevalt torzs a nyero .
>
> bye
> dexter
Félve említem hogy vagyok olyan elvetemült, hogy a pizzatésztát
minimális élesztővel (a rendes adag kb. 1/3-a, 1/4 -e) és egy sörgyár
egy bizonyos folyékony termékével készítem. Víz helyett sört rakok bele.
Így finom tésztát kapok ami nem bántja a gyomromat. A kelési idő fél óra
helyett egy óra.
More information about the Elektro-etc
mailing list