[elektro-etc] Kenyér
Pesti Péter
ppesti at tapiomente.hu
Mon Oct 16 15:57:26 CEST 2006
Hello Nagy,
2006. október 16., 15:00:26, írtad:
>> Élesztő pediglen nem kell a kovászba. És minimum 3-4 nap kell a
>> kovásznak, de lehetőleg egy hét, amíg rendesen beindul. És minimum
>> naponta kell vele pepecselni, de jobb, ha naponta kétszer meg van
>> etetve a kovász.
> Most konzultáltam nevelőapámmal és anyuval, aki szintén vele
> dolgozott. Mivel úgy látom erősen nem hiszitek el, így nem is írom
> le a két létező kovász készítését és összetételét, egyiket a mai
> napig használják a pékségekben, a másikat anyáink anyái használták a
> kemencés kenyérsütésnél. Ti úgy látom az utóbbit próbáljátok
> csinálni, de nem jól, hibás a dolog. Mindegy, most úgyis mindenki
> utál a másik topic miatt, sztem amúgy is szavahihetetlen vagyok épp:)
Bocs de csak ezt a topikot volt időm olvasni :) Ezért nem tudlak utálni:)) Kérlek írd le mert rengeteg időt tudnál spórolni nekem ha átadnál a meglévő tudásból valamit. Bocs, nem tudok most többet írni a témáról, rohanok a vonatra.
--
Üdvözlettel,
Pesti mailto:ppesti at tapiomente.hu
More information about the Elektro-etc
mailing list