[elektro-etc] Kenyér

Pesti Péter ppesti at tapiomente.hu
Mon Oct 16 15:57:26 CEST 2006


Hello Nagy,

2006. október 16., 15:00:26, írtad:


>>   Élesztő pediglen nem kell a kovászba. És minimum 3-4 nap kell a 
>> kovásznak, de lehetőleg egy hét, amíg rendesen beindul. És minimum 
>> naponta kell vele pepecselni, de jobb, ha naponta kétszer meg van 
>> etetve a kovász.

> Most konzultáltam nevelőapámmal és anyuval, aki szintén vele
> dolgozott. Mivel úgy látom erősen nem hiszitek el, így nem is írom
> le a két létező kovász készítését és összetételét, egyiket a mai
> napig használják a pékségekben, a másikat anyáink anyái használták a
> kemencés kenyérsütésnél. Ti úgy látom az utóbbit próbáljátok
> csinálni, de nem jól, hibás a dolog. Mindegy, most úgyis mindenki
> utál a másik topic miatt, sztem amúgy is szavahihetetlen vagyok épp:)


Bocs de csak ezt a topikot volt időm olvasni :) Ezért nem tudlak utálni:)) Kérlek írd le mert rengeteg időt tudnál spórolni nekem ha átadnál a meglévő tudásból valamit. Bocs, nem tudok most többet írni a témáról, rohanok a vonatra.

-- 
Üdvözlettel,
 Pesti                            mailto:ppesti at tapiomente.hu



More information about the Elektro-etc mailing list