[elektro-etc] Kenyér
Halász Ferenc
halaszfm at gmail.com
Mon Oct 16 15:13:57 CEST 2006
Auth Gábor írta:
----
>
> Élesztő pediglen nem kell a kovászba. És minimum 3-4 nap kell a
> kovásznak, de lehetőleg egy hét, amíg rendesen beindul. És minimum
> naponta kell vele pepecselni, de jobb, ha naponta kétszer meg van
> etetve a kovász.
Konfliktuskereső embör _mindenen_ tud veszekedni.
Mi volt hamaríbb? A tyúk, vagy a tojás?
Csak azér kérdem, mert tudtommal (lehet, hogy rosszul?) a
kovászban a zélesztőgombákok dolgoznak és szaporodnak,
attul kovász - és nem tészta.
Az élesztő nélkül készített kovász így értelmetlen.
(A borászok használnak jó helyről származó ú.n. faj-
élesztőt, mert így nem valami "vadélesztő" fog dolgozni
a mustban, ami néha fura dolgokat eredményez.)
De azért lehet tovább hitvitázni, mejjhöz hasolló jókat...
soxeretettel: HFeri
More information about the Elektro-etc
mailing list