[elektro-etc] Kenyér

Halász Ferenc halaszfm at gmail.com
Mon Oct 16 15:13:57 CEST 2006


Auth Gábor írta:
----
> 
>   Élesztő pediglen nem kell a kovászba. És minimum 3-4 nap kell a 
> kovásznak, de lehetőleg egy hét, amíg rendesen beindul. És minimum 
> naponta kell vele pepecselni, de jobb, ha naponta kétszer meg van 
> etetve a kovász.


Konfliktuskereső embör _mindenen_ tud veszekedni.

Mi volt hamaríbb? A tyúk, vagy a tojás?

Csak azér kérdem, mert tudtommal (lehet, hogy rosszul?) a
kovászban a zélesztőgombákok dolgoznak és szaporodnak,
attul kovász - és nem tészta.

Az élesztő nélkül készített kovász így értelmetlen.

(A borászok használnak jó helyről származó ú.n. faj-
élesztőt, mert így nem valami "vadélesztő" fog dolgozni
a mustban, ami néha fura dolgokat eredményez.)

De azért lehet tovább hitvitázni, mejjhöz hasolló jókat...

             soxeretettel: HFeri



More information about the Elektro-etc mailing list