[elektro-etc] Kenyér
Acs Gabor
agabor at electrodesign.hu
Mon Oct 16 14:41:13 CEST 2006
Valaki múltkor közzétette azt a könyvet, ami a kenyérsütésről szól. Abban
van több kovászkészítési módszer, élesztő nélkül!
Józsinak: 'csak egyenletesen meleg hőmérsékleten fejlődnek megfelelően a
tejsavbaktériumok. Ha túl meleg, vagy túl hideg van, a tészta penészedni
kezd és a rothasztó baktériumok elszaporodnak'
Itt rozslisztet kevernek mézzel és fűszerekkel (+víz). 24 óránként át kell
keverni és 3 nap múlva kész!
Gábor
----- Original Message -----
From: "Kormos Imre" <kormos.imre at freemail.hu>
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Monday, October 16, 2006 2:27 PM
Subject: Re: [elektro-etc] Kenyér
Sziasztok.
Az én (majdnem) vőm pék, ők valamikor sok-sok éve csináltak egyszer kovászt,
azóta minden nap abból vesznek ki, és potolják az alapanyagot. Élesztőt soha
nem kapott.
KI
More information about the Elektro-etc
mailing list