[elektro-etc] Kenyér

Acs Gabor agabor at electrodesign.hu
Mon Oct 16 14:41:13 CEST 2006


Valaki múltkor közzétette azt a könyvet, ami a kenyérsütésről szól. Abban 
van több kovászkészítési módszer, élesztő nélkül!

Józsinak: 'csak egyenletesen meleg hőmérsékleten fejlődnek megfelelően a 
tejsavbaktériumok. Ha túl meleg, vagy túl hideg van, a tészta penészedni 
kezd és a rothasztó baktériumok elszaporodnak'

Itt rozslisztet kevernek mézzel és fűszerekkel (+víz). 24 óránként át kell 
keverni és 3 nap múlva kész!


Gábor



----- Original Message ----- 
From: "Kormos Imre" <kormos.imre at freemail.hu>
To: <elektro-etc at tesla.hu>
Sent: Monday, October 16, 2006 2:27 PM
Subject: Re: [elektro-etc] Kenyér


Sziasztok.

Az én (majdnem) vőm pék, ők valamikor sok-sok éve csináltak egyszer kovászt,
azóta minden nap abból vesznek ki, és potolják az alapanyagot. Élesztőt soha
nem kapott.
KI



More information about the Elektro-etc mailing list