[elektro-etc] Kenyér
Pesti Péter
ppesti at tapiomente.hu
Mon Oct 16 08:52:46 CEST 2006
Szia Gábor!
Én a villanysütőben is teszek alá vizet. Így is vastag lesz a héja. Mostanában búboskemencében sütöm. Itt is párologtatok ha kevés kenyér van bent. Kétszer kell átdagasztani. A dagasztáson is sok múlhat. Nekem kovásszal 2 óra alatt megkel, második dagasztás után már egy óra sem kell neki. Több kovászt rakok a tésztához mint te, de én nem mértem még le a mennyiséget. BL55 -ös kenyérlisztet használok, kevés tejles kiőrlésű tönkölyt és rozslisztet teszek hozzá. Egy hétig nem szárad ki, de tovább még nem tudtam tesztelni, mert nem tudok annyit sütni hogy ne fogyna el. Konyharuhába tekerve szoktam tárolni. Szerintem próbáld ki, hogy kenyérlisztből csinálod amihez max. 1/3 rész rostos lisztet teszel. A leírásod kitűnő, ez alapján már lehet sütni kenyeret minden gyakorlat nélkül is :)
--
Üdvözlettel,
Pesti mailto:ppesti at tapiomente.hu
More information about the Elektro-etc
mailing list