[elektro-etc] Lecsókolbász

k_tibor k_tibor at freemail.hu
Sat Aug 5 22:16:17 CEST 2017


Egy húsiparban dolgozó ismerõsöm szerint náluk volt visszadolgozható
selejt, pl. ha kihasadt a kolbász hõkezeléskor, vagy esztétikai hibás
volt (ráncos, kormos) és emiatt nem volt eladható. Ezek mind a
lecsókolbászba mentek, és emiatt váratlanul jó is lehetett.
Baromfi náluk nem volt benne, az nem mehetett át a gyárkapun.

k_tibor

2017 August 05, Saturday, 19:30:42, Cser wrote:

CT> Karoly Kovacs <koka55 at gmx.at> írta, 2017. 08. 05.:
>> Srácok!
>>
>> Úgy megkívántam a lecsókolbászt, de nálunk természetesen ilyen néven nem
>> lehet kapni. Mivel azonban errefelé is ezerféle kolbász kapható, meg
>> vagyok róla gyozodve, hogy közel ugyanaz itt is kapható. Ezért az a
>> kérdésem, hogy le tudjátok-e írni, hogy igazándiból mi is a
>> lecsókolbász? Ha ismerem a jellemzoit, akkor biztosan itt is találok
>> hasonlót.

CT> -------------------------------------
CT> http://www.biosonka.hu/lecsokolbasz_1_kg_490

CT> Összetevok      
CT> Szeparált csirkehúspép 23%, sertésbor, sertéshús 13,8%, marhahús 9,2%,
CT> ivóvíz, pácsó:étkezési só, tartósítószer E250, szójafehérje,
CT> fuszerkivonatok, stabilizátorok E450, E451, dextróz, ízfokozó E621,
CT> antioxidánsok E300, E 316, szinezék E120, aroma

CT> Ár:     890 Ft (701 Ft + ÁFA)   
CT> -----------------------------------------
CT> http://www.mastermarket.hu/kaiser-baromfi-lecsokolbasz-cca-1500g-839

CT> Hokezelt, füstölt húskészítmény, védogázas csomagolásban

CT> Összetevok: baromfihús 35%, csontokról mechanikusan lefejtett baromfi
CT> hús 10 %, baromfi és sertés  bor, víz, sertésszalonna, SZÓJAFEHÉRJE,
CT> étkezési só, fuszerek, fuszerkivonatok, stabilizátor (E450), ízfokozók
CT> (E621, E635), antioxidáns( E300), étkezési savak (E330, E296),
CT> módosított kukorica keményíto, surítoanyagok (E412, E407, E417),
CT> dextróz, csomósodást gátló anyag (E551), tartósítószerek (E508,
CT> E262,E250)/ sertés bélben
CT> ---------------------------------------
CT> wikipedia

CT> A lecsókolbász összetevoi: sertéshús, gyártási szalonna, víz,
CT> sertésborke, konyhasó, burgonyakeményíto, szójaliszt, hagyományos
CT> fuszerek, ízfokozó (E621), természetazonos aromák (E316, E250).

CT> A hagyományos magyar lecsónak sokak szerint elengedhetetlen kelléke a
CT> lecsókolbász[13] (egyik korábbi márkaneve "fradi kolbász" azaz
CT> "mindent bele"),
CT> ami egy ömlesztett húsipari készítmény. A magyar szocializmus fénykorában az
CT> ára után (2 forint tíz deka) kétforintos kolbásznak, vagy henteskolbásznak is
CT> nevezték.[14][15]
CT> ---------------------------------------
CT> vélhetoen ennél jobb alapanyagokkal  gyártják arrafelé

>> Köszi:
>> Károly
>>
>>



More information about the Elektro-etc mailing list