[elektro-etc] Napi IG Nobel

elight elight at gmail.hu
Tue Mar 22 11:31:54 CET 2016


Csak neked , mert majdnem titkos! :-)
De sajnos csak 700 kg anyag keverését ismerem.

A fordulatszámokat a kezelő állítja
  a technológia szerint 800 - 2800 fordulat között..
attól függően , hogy pl. popsi krémet
vagy sport (chílis ) krémet szeretnének ...

Az idők
   - nagykanál      1 - 2   perc jel szünet idő.
   - kiskanál       30 - 70 sec     jel szünet idő.

( az olyan számpárokat el kell kerülni
   amelyek teljesen  szinkron mozgást
   eredményeznének.)


Egyébként szinte mindent ( jobbkar-balkar is : )
PLC vezérel.
( Az igazi nagy titkokat azért nem teljesen árulták el ; )
    De láttam olyan keverést amelyik még csomós
    és olyat is , amelyik szép selyemfényű )

Szóval van benne valami
    a kétkaros keverés hatékonyságában!


Üdv István..

2016-03-22 11:09 keltezéssel, Erdos Zoltan írta:
> akkor ha kerhetnenk egy timing/velocity diagramot ugy konnyebb lesz 
> leprogramozni a motorokat :-)
>
>
> 2016.03.22. 10:18 keltezéssel, elight írta:
>> Dolgoztam egyszer keverőgép felújításánál..
>>
>> Tehát azt mondom
>>     két kiskanál  ellentkező irányban forgatva
>> eltérő időzítéssel időnként meg meg szakítva
>> rövid időre a keverést.  Ez az  ideális !...
>> Szép "selymes" teát eredményez! :-)
>>
>> Igaz, bevallom
>>     mi krémkeverőt buzeráltunk ilyentént.
>>
>> Üdv István
>>
>> 2016-03-22 10:12 keltezéssel, Benedek I. írta:
>>> Szerintem érdemes irányt váltani, én is úgy szoktam.:) Ha egy
>>> irányban, kb. hasonló és egyenletes sebességgel haladnak a
>>> vízmolekulák és a cukor, akkor szerintem lassabban oldódik, mert a
>>> fizikai egymásra hatás (súrlódás) kisebb. Oda-vissza keverésnél nem
>>> lesz párhuzamos a mozgások iránya és örvények is keletkeznek, ami
>>> nagyobb súrlódást biztosítva  a cukor molekulák intenzívebb leválását
>>> eredményezi.
>>>
>>> bi
>>>
>>> Xorn wrote:
>>>> Amikor az ember cukrot tesz a teába és elkezdi kavarni, elég
>>>> folyamatosan egyfelé, vagy célszerű 3-4 körönként forgásirányt
>>>> váltani, hogy gyorsabban oldódjon fel a cukor?
>>>>
>>>> :-)
>>>>
>>>> Best regards,
>>>> Andy
>>>
>>>
>>
>>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list