[elektro-etc] http://m.hvg.hu/kkv/20160311_hatarertek_feletti_benzolszarmazek_pah_rakkelto_anyag_a_Mullerben_kaphato_nemet_lenolajban

umnyo umnyo at freemail.hu
Sat Mar 12 23:23:07 CET 2016


Hogyan is szoktad mondani,?

Talán úgy hogy piaci rés?

Csináld meg feleannyiért amennyiért lehet kapni, és mindenki jól járt.....

Attila

lista mail <jappofan at gmail.com> írta:
>Csakhát csodaszerként adják el.. főleg fogyózóknak és egészség mániásoknak.
>
>És még kurva drágán is.
>Miközben olcsón, kukoricából készül a zöme.
>
>
>
>
>
>
>
>2016. március 12. 20:08 umnyo írta, <umnyo at freemail.hu>:
>
>>
>> A végeredmény persze ugyanaz, csak ugye nem mindegy milyen folyamatokon és
>> hogy jut el oda a szervezet, mennyi vizet köt meg / használ el, hol
>> szívódik fel, vagy éppen nem, stb.
>>
>> A glikémiás index alacsony volta miatt pl cukorbetegek is jobban
>> hasznosíthatják, illetve elhúzódóan szívódik fel az átalakítások miatt, ami
>> sok esetben előnyös lehet.
>>
>> Illetve bár az "édesítés" hatása kb hasonló mennyiségű anyagot igényel
>> mint a "hagyományos" sima cukorból, a belőle kinyert kalória a szervezet
>> számára jóval kevesebb lesz. Durván fele.
>>
>> A fentieknek sok következménye lesz a szervezet működése szempontjából, pl
>> nem kell lórúgás szerű inzulintermelést produkálnia a szervezetnek (lásd pl
>> inzulin rezisztencia problémás emberek, akikből meglehetősen sok van,
>> sokszor nem is tudnak róla)  ami miatt pl a többi tápanyag jobban fel tud
>> szívódni, stb
>>
>> http://www.sanoraldentalclinic.com/hu/kinek-javasolt-a-nyirfacukor
>> (a PR-tól tekintsünk el)
>>
>> Sajnos kinyerni is sokkal drágább a forrásból.
>>
>> És eleinte kell számolni, hogy reagál rá a szervezet hasmenéssel
>> egyeseknél, aki erre érzékeny (feleségem járt így).
>>
>> Attila
>>
>> lista mail <jappofan at gmail.com> írta:
>> >Úgy értem, hogy: mivel szénhidrát így a  folyamat vége a >> glukoz vagy
>> mi.
>> >
>> >Azaz a lebontási lépések végén szerintem pont ugyanúgy működik a szervezet
>> >számára, energia/ATP forrásként mint a répacukor pl.
>> >Max a felhasználási hatásfoka rosszabb és lassúbb a művelet, azaz kisebb a
>> >glikémiás indexe.
>> >
>> >
>> >
>> >
>> >
>> >2016. március 12. 17:25 umnyo írta, <umnyo at freemail.hu>:
>> >
>> >> Nem teljesen ugyanaz a evghyjele.
>> >> Répacukor : C12H22O11 (ez amit cukorként ismerünk, kockacukor,
>> >> kristálycukor, stb)
>> >>
>> >> Fruktóz és szőlőcukor ( a cukrot erre bontja le H2O hozzáadásával):
>> >> C12H22O11+ H2O = C6H12O6+C6H12O6
>> >> (A fruktóz és szőlőcukor összegképlete megegyezik, de a szerkezeti
>> >> képletük nem.)
>> >>
>> >> Nyírfacukor (xilit néven is ismert)
>> >> C5H12O5
>> >>
>> >> + utána nézni miért is nagy különbség ez a szervezet számára:
>> >>
>> >> Glikémiás index
>> >>
>> >> felszívódó szénhidrát
>> >>
>> >> cal/g
>> >>
>> >> Attila
>> >>
>> >> lista mail <jappofan at gmail.com> írta:
>> >> >Miért nem?
>> >> >
>> >> >Ugyanolyan képlete van...
>> >> >
>> >> >2016. március 12. 14:33 umnyo írta, <umnyo at freemail.hu>:
>> >> >
>> >> >>
>> >> >> A nyírfacukor azért nem teljesen.....
>> >> >>
>> >> >> Attila
>> >> >>
>> >> >>
>> >> >> lista mail <jappofan at gmail.com> írta:
>> >> >> >Akkor dió, mogyoró :-)
>> >> >> >
>> >> >> >
>> >> >> >----
>> >> >> >
>> >> >> >De az étkezési lenolaj... az számomra a bio/egészség mániások extra
>> >> >> >profittal való lehúzásáról szól.
>> >> >> >Ugyanolyan átbaszás-lehúzás, mint a himalája só, barna cukor,
>> >> nyírfacukor,
>> >> >> >paréjmag liszt, stb., stb.
>> >> >> >
>> >> >> >
>> >> >> >
>> >> >> >
>> >> >> >
>> >> >> >
>> >> >> >
>> >> >> >
>> >> >> >2016. március 12. 12:50 Balázs Bámer írta, <bamerbalazs at gmail.com>:
>> >> >> >
>> >> >> >> > A lenolaj... az festékbe való, nem pedig megevésre, szerintem.
>> >> >> >>
>> >> >> >> Meg a víz a habarcsba, NaCl meg a közútra és klórgyártáshoz, ugye?
>> >> >> >>
>> >> >> >> Érdemes utánanézni, milyen gazdag többszörösen telítetlen
>> >> >> >> zsírsavagban, B vitaminokban - bár ez inkább a lenmagra igaz.
>> >> >> >>
>> >> >> >> A mai magyar ember túl kevés olajos magvat eszik, illetve túl
>> >> >> >> egysíkúan csak a napraforgóolajat használja.
>> >> >> >>
>> >> >> >> szia: Balázs
>> >> >> >>
>> >> >> >>
>> >> >> >
>> >> >>
>> >> >>
>> >> >
>> >>
>> >>
>> >
>>
>>
>



More information about the Elektro-etc mailing list