[elektro-etc] Lopogatunk, csalogatunk
Xorn
toth.endre at gmail.com
Wed Apr 27 08:18:21 CEST 2016
Ezt sose értettem... (Sós, füstölt) sült szalonnához cukrot?!?! Minek?
Az ízéről nem is beszélve, de azt hagyjuk, mert ízlések és pofonok, ez
más téma.
Ez kicsit olyan dolog, mint Zalában az a szokás, hogy a friss zöld
salátát nem ecetes öntetbe teszik, hanem leöntik forró zsírral, amitől
összefonnyad. Ez régi szokás, egyfajta "hivalkodás" volt anno, hogy
még a salátára is zsírt locsolunk, annyira sok van belőle, annyira
gazdagok vagyunk.
A káposztás tészta cukorral kicsit más. A káposzta eleve édeskés ízű a
pirítástól, ha valaki azt nem borssal szereti, hát lelke rajta. Az meg
megint más kérdés, hogy anno az iskolai étkezdében úgy számolták ki a
kötelező minimum kalóriát, hogy ezh a nagy kanál cukor is benne volt.
Volt, hogy percekig rimánkodtam a konyhás néninek, hogy adjon már egy
adagot, amire nem cseszi rá, kiadott vagy tíz adagot, reflexből járt a
keze, mire megértette, mit szeretnék... :-(
Best regards,
Andy
Karoly CZOVEK <info at kodollak.hu> írta (2016. április 27. 6:48):
> Szalonnával és cukorral :) Nameg egy csipetnyi só
>
>
> On 27/04/16 00:02, Webkonyvek wrote:
>>
>> Hello Karoly Kovacs!
>>
>>>> Avagy nyomtatós lónak nem lehet bekötni a száját.
>>>
>>> Nyomtató lónak túros a háta.
>>
>>
>> Túrós a csusza, de csak azért, hogy én is beleszóljak...
>>
>> Géza
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list