[elektro-etc] KVfőző újratöltve
Kaczmarek Edvard
edk-elektro at babakezek.hu
Wed Sep 30 11:14:09 CEST 2015
Annál sokkal sűrűbben kell tisztítani. Vagy vízkőmentes vízzel használni. Én szűrőkancsós vizet teszek bele, más Nordát.
Vízkőmentesítésre jobb a citromsav; tisztításra a Tersonet való.
Ed
Sent from a tamagotchi
On September 30, 2015 10:53:47 AM CEST, Jozsef Valkai <vjozsef at valkai.net> wrote:
>Az a durva hogy felevente (napi tobbszori hasznalattal szamolva)
>kellene
>tisztitani akarmilyen kavefozod van, mert a vizko nagyon ottvan.
>
>--
>--
>Valkai Jozsef
>+36 70 36 28 147
>vjozsef at valkai.net
>lat: +47.30.43.94
>lon: +19.9.9.39
>
>
>2015. szeptember 30. 10:51 elight írta, <elight at gmail.hu>:
>
>> Sziasztok.
>>
>> Nemrég javítottam a kávégépünket
>> vizkövesedési eldugulás okán.
>>
>> Már az ecet sem vitte ki... csakk forott benn a víz
>> és folyton kikapcsolgatott a fűtés..
>>
>> Van a szippantópákához 3db kisarasznyi kiszúró tüske
>> A vastagabbikkal addig bökögettem a likat ,
>> míg át nem szaladt rajta.
>> Utána néhány ecetes beöntés ( lefőzés )
>> és már majdnem jobb mint az új. :-)
>>
>> Egyébként vennem kéne még ilyen acélszálat 0,5 - 1mm
>> egy két hosszabbat is, ( talán rugóacél? )
>> Hol lehet ilyesmit egyenes szálban kapni?
>> Nálunk a vastelepen csak tekercsben van ( és vastagabb )
>> és gondolom az nem egyenesíthető rendesen ( ha már rugózó : )
>>
>> Üdv István
>>
>>
>>
>> 2015-09-30 10:20 keltezéssel, Keller Viktor írta:
>>
>>> Xorn <toth.endre at gmail.com> írta (2015. szeptember 30. 8:14):
>>>
>>>> Erre nem vennék mérget. Gyerebe egyszer hozzánk, és kóstold meg a
>>>> Douwe Egberts automatáján készült kávét... :-/
>>>>
>>> Van olyan, hogy nem szabadul meg a gép a zacc nagyjától sem. Az
>>> egészétől szerintem egyik automata se fog két főzés között, de
>>> lagalább a nagyját le szokták söpörni a szűrőről. az orion otthon
>>> ilyet is csinált. Nem tett jó sem a kávé ízének, sem a színének.
>>>
>>> Nem lehet, hogy koszos valami eldugott helyen?
>>> Cégnél a büfében a Saeco kezdett úgy két éve elég érdekes ízű kávét
>>> adni. Azóta (gondolom, annak függvényében, hogy mennyire lett
>>> kitakarítva) erősebb - gyengébb mellékíze van. Nem is iszom már csak
>>> úgy 2-3 havonta próbaképpen, mert az otthonról bevitt, kihűlt kávé
>is
>>> jobb ízű, mint bent a friss. Otthon ugyanezt a mellékízt egyszer
>adta
>>> a kávégép. Szétszedtem, és egy körömnyi, sárga penésztelepet
>találtam
>>> a gépben. Gondolom, a kávéval került bele valahonnan Brazíliából.
>>> Akkor takarítás után egy liter 20%-os ecetet áthajtottam a gépen
>úgy,
>>> hogy "kávétfőztem" az ecettel, persze babkávé nélkül. Azt hiszem
>>> sikerült a penész "magját" is kinyírni ezzel a módszerrel. Nem
>>> mellesleg némi vízkőtől is megszabadultam.
>>>
>>> Viktor
>>>
>>>> Best regards,
>>>> Andy
>>>>
>>>> Kormos Imre <imre.kormos at gmail.com> írta (2015. szeptember 29.
>11:43):
>>>>
>>>>> Szerintem adott alapanyagból a lefőzött kávé minősége a kézi
>géppel
>>>>>> jobb,
>>>>>> ha a megfelelő módon főzik, viszont ismerve az emberek
>képességeit, az
>>>>>> automata célszerűbb. De ezen emberanyaghoz a nescafé a
>legcélszerűbb.
>>>>>> Mert ha lemondunk a kihozható maximumról az emberek
>alkalmatlansága
>>>>>> miatt, és nem akarunk egy baristát alkalmazni, akkor miért
>érdemes a
>>>>>> sokkal
>>>>>> drágább automatát választani a forróvíz helyett? Jól mutat? Vagy
>azt
>>>>>> az érzést
>>>>>> kelti, hogy jó kávét készít?
>>>>>>
>>>>>> Üdv.: gyapo
>>>>>>
>>>>> Szerintem a legdrágább nescafe sem közelíti meg a legolcsóbb
>>>>> szemeskávéból automata kávéfőzővel készült kávét sem.
>>>>> Azért ott jóval nagyobb minőségi különbség van, mint pl. a
>>>>> darált-szemes kávé között.
>>>>> KI
>>>>>
>>>>>
>>>
>>
More information about the Elektro-etc
mailing list