[elektro-etc] Mar megint bringaztam

lista mail jappofan at gmail.com
Thu Sep 3 22:40:50 CEST 2015


kb MIND porból van!!!
Az echte olasz fagyi is az olaszoknál.

A kézműves fagyik 99%-a csak egy jobb por...
Több zselésítő anyag és tejzsír.

Az ízek is tipikusan paszták a kézműves fagyikban is.


Tán még a fenti 1% sincs aki mag a főz fagyi alapot!!!!!
Higiéniai okokból.

Az olcsóbb 70-es porból is lehet jól adalékolva olyan állagú fagyit olcsó
készíteni, mint a profibb-jobb-drágáb 100-asból.

Egy jó por esetén (ami drágább) kevesebb szaktudás+érzék kell, mert nem
lehet elkúrni, gyakorlatilag.
Cserébe nem tud 200 Ft/gombóc alá menni, mert drága a szaktudás ára, amit a
jó por képében vett meg.

Egy olcsó, alap porból viszont letud menni 130 Ft/gomboc árig is.
Ezt szaktudással+érzékkel feljavítva simán belefér a 170 Ft/gombócba egy
közepesnél jobb fagyit adva
És ez összehozza a kishaszon*nagyforgalom elvén a jó profitot...

A másik út a drága kézművesnek kiírt fagyi, kisebb forgalommal.

Mindkét üzleti terv hozza a profitot.
De más a célközönség és a filozófia és más a fagyihoz hozzáférők száma is.
Mert manapság a fagyizás lassan úri luxus egy melós családnak....

Minden tiszteletem azé, aki 170-ért ad egy erős közepes, nagy gombocót.
Mivel 2+2 család esetén 2 gombócval ez csak 1360 Ft

Szemben a kézműves-elit fagyival ami 250-280 Ft/gombóc és 3 gombóc ad ki
annyit, mint a kettő a fentiből.
Ami 3000-3500 Ft a 2+2 családnak >> 2-2,5X költség.
...márpedig ennyivel nem jobb a legtöbb kézműves fagyi.

Ugyanakkor rühellem a 200-250 Ft-os ócska fagyikat is, pláne amikor csak
3,5-4,0 dkg/gombóc.
Az amúgy szemre profi kialakítású helyen...
Na ők a lehúzósok.

Aminek a csúcsával pl. múlt szombaton Siófokon a kikötőnél találkoztam.
240 Ft/gombóc (4 dekás!!!) áron Carte D'or jégkrémet árultak fagyis pultból.
Több helyen is, remek kivitelű helyen, azonos logo+design alatt.
NA ez az extra profit (avagy extra lenyúlás)  egy elég szar hidegségért,
mert a fagylalt az nem jégkrém.

A jégkrém javarészt ugyanis levegő... és nem zsíradék, mint a jó fagyiban.


















2015. szeptember 3. 21:24 Kaczmarek Edvard írta, <edk-elektro at babakezek.hu>:

>
> 170/gombóc
>>
>
> Az tuti, hogy porból van.
>
> Én maradok a kevesebb, de jónál:
>
> http://levendulafagylaltozo.hu/
> http://www.fragolafagylaltozo.hu/
>
> A Váriba még nem jutottam el.
>
> Ed
>
>


More information about the Elektro-etc mailing list