[elektro-etc] teljes kiőrlésű miért drágább?

elight elight at gmail.hu
Mon Oct 19 12:02:16 CEST 2015


Ráadásul sűrűn előfordulhat, a legfrissebb kenyered eheted..:-)
(Fábri:"Csak egyszer kelltett volna kidobni az a megszáradt kenyeret
    és mindig frissen ehettük volna !" : )

Egyébként ettünk fiatalkoromban kemencéből frissen
kikapott meleg kenyeret. Rendkívül ízlett is, főleg a ropogós héja.
De azután leszoktam, mert egy ismerős azt mondta nekem ,
hogy gyomorfekélyt lehet kapni a forró kenyértől.
Ma sem tudom mi igaz? , de máskor már megvártam, míg teljesen kihűl ..

Üdv István




2015-10-19 11:25 keltezéssel, Acs Gabor írta:
> Na igen. Viszont ha feltankolsz előre lisztet (vagy búzát) és egyéb 
> alapanyagokat, egész sok idő el tud telni két csábítás között :)
>
>
> Gábor
>
> 2015.10.19. 11:19 keltezéssel, elight írta:
>> Nem beszélve arról, hogy a boltban mást is vehetsz,
>> mint amiért éppen indultál ! :-)
>> Így van tele az európaiaknak ( + amerika )  a
>> hűtőszekrénye felesleges, szükségtelen ételekkel,
>> amit azután, hogy megpunnyasztottak, rendre kidobnak.
>>
>> Üdv István
>>
>> 2015-10-19 11:15 keltezéssel, Acs Gabor írta:
>>> Kérdés, hogy mi a szabadidő?
>>>
>>> Ha az, ami a nem munka, amikor az ember szabadon azt csinál, amit 
>>> éppen kedve van, akkor abba beleférhet ez a tevékenység is.
>>>
>>> Nálam úgy van, hogy magam sütöm a kenyerem. Ez idő, a szabadidőm 
>>> rovására. Viszont enni kell, ha boltba mennék 2 naponta a kenyérért, 
>>> az több idő lenne, mint az a 10 perc, amíg összeállítom a tésztát, 
>>> majd elmosom a keverőtálat.
>>>
>>> Gábor
>>>
>>> 2015.10.19. 11:01 keltezéssel, umnyo írta:
>>>> Azért számold ki a szabadidőd elvonását is, meg a sok "macerát", de 
>>>> egyébként jól tud vele járni valaki, akinek van erre ingere. 
>>>> Illetve egy jobbfajta kézi malom nem olcsó, abból jópár kilő kenyér 
>>>> ára kijön önmagában. Főleg ha netán még elektromos rásegítéses is.
>>>>
>>>> Még esetleg az árképzésben azt tudom elképzelni, hogy komoly 
>>>> előállított mennyiségi különbség van a kettő között. Nem tudom, 
>>>> hogy egy feldolgozó arányaiban mennyi fehér lisztet és mennyi barna 
>>>> lisztet állít elő, ez is tehet a dologra valamennyit - a 
>>>> marketingen kívül.
>>>>
>>>> Attila
>>>>
>>>> Cser Tamas <maguspr53 at gmail.com> írta:
>>>>> Benedek István <benedekistvan at t-online.hu> írta, 2015. 10. 18.:
>>>>>> Szerintetek hogy van ez?
>>>>>> Hiszen, legalább egy technológiai lépés kimarad.
>>>>>> Ami pedig a hántoláskor visszamarad (korpa) az tovább feldolgozható,
>>>>>> eladható alapanyag.
>>>>>> Vagy ez is marketing szemétség, ha valami egészségesebb és azt 
>>>>>> akarod enni,
>>>>>> akkor fizess többet?
>>>>> szerintem is marketing
>>>>>
>>>>> egyébként 60Ft a búza kilója, ha beállsz egy olcsó házi kis malomra,
>>>>> hamar nullszaldós leszel
>>>>>
>>>>>> bi
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list