[elektro-etc] 39,2
Benedek I.
renyta at t-online.hu
Thu Jul 23 17:59:39 CEST 2015
Anyám sváb asszony volt és gyakran készített egy érdekes kaját, amit a mai
napig is imádok, de a nevét nemtom. Kockára vágott, sós vízben főtt krumpli
és főtt kockatészta összekeverve, az arány a tészta javára kb. 2:1. Egy
külön tálban pirított hagyma karikák (szalmahagyma) ami sertészsírban
sárgásbarnára lett sütve (talán innen a szalma- elnevezés). Kell még hozzá
tejföl is. A tányérban az ember tesz a krumplis tésztára bőséggel a
hagymából, aztán tejföllel leöntve és nyam-nyam, nagyon finom.:)
bi
jhidvegi wrote:
> Webkonyvek wrote:
>
>> Én felszeletelem a hagymát kb. öt millis szeletekre,
>> aztán szétpörgetem kézzel elemeire, majd kisütöm
>> ropogósra a fritőzben.
>
> Aha. És mitől lesz szinte száraz? Rá kell tenni pl valami papírra,
> ami leissza róla az olajat?
>
> Rántottánál jóideje nem pirítom meg a hagymát, hagyom viszonylag csak
> megpuhulva, nincs kedvem annyit várni. :-) De ez a fritőz módi
> felkeltette az érdeklődésemet.
>
> Már azon filóztam, hogy bevetem a hőlégfúvót. :-) Már, ha az a
> feltételezés, hogy ennek teljesen zsiradék nélkül kell elkészülnie.
>
> hjozsi
---
Ezt az e-mailt az Avast víruskereső szoftver átvizsgálta.
https://www.avast.com/antivirus
More information about the Elektro-etc
mailing list