[elektro-etc] Légszenny
Karoly Kovacs
koka55 at gmx.at
Thu Jan 22 16:08:24 CET 2015
Nem, a bükköt készen veszem, kalodában, hasítva.
Igaz, az utóbbi egy-két évben romlott a minőség. Pár éve még szinte
centire egyformák voltak a darabok (hoszában is, széltében is), ma már
ahogy esik, úgy puffan. Így aztán van, amikor hasítani kell egy részét.
És tényleg, valóban elég nehéz a bükköt hasítani.
Megj.: és magyar a fa. Ezt a globális világot soha nem értettem.
Ausztria bele tud fulladni a fába, annyi van neki, Mo-nak alig van fája,
de azt a keveset is exportálja. (De hát ezt már sokszor megénekeltük itt
a listán is, főleg a világ másik végéről importált élelmiszerekkel
kapcsolatban.)
Károly
Acs Gabor wrote:
> A bükköt szoktad hasogatni? Eddig a tölggyel tüzeltem, azt prímán tudom
> hasítani, de az a pár bükk, ami közé került, sokkal problémásabb volt.
>
>
> Gábor
>
> 2015.01.21. 18:36 keltezéssel, Karoly Kovacs írta:
>>> Nálam fatüzelés - is - van van, de csak a begyújtás a gázos, ha
>>> elérte a megfelelő munkapontot, onnan minden oké.
>>
>> Bennünket mindig megdícsérnek a kéményseprők. :)
>> Száraz (előre vásárolt, azaz nélunk sok hónapon keresztül
>> felstokizott) bükkfával tüzelünk (a gázkazán mellett). És valóban úgy
>> van, ahogy írod, a begyújtáskor van pár percig füst, utána elenyésző,
>> szinte nem is látni a kéményen semmit, csak a meleg levegő remegését.
>> Igaz, én sem mértem, de nagy gond nem lehet, ha a kéményseprők mindig
>> tisztának találják a kéményünket. Ha már itt vannak, persze
>> "hivatalból" végigtolják benne a szerszámukat, de szinte semmi szenny
>> sem szokott kijönni.
>>
>> Károly
>>
>>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list