[elektro-etc] Főzőlap hőszigetelés ragasztása

Kovács József kj at faldeko.hu
Mon Jan 12 21:00:29 CET 2015


vermikulit

Alighanem, sima ásvány.
Kályhás fórumban/oldalon  nézelődj a ragasztásáról

KJ




2015.01.12. 20:22 keltezéssel, Xorn írta:
> A samottnál sokkal könnyebb és porózusabb anyagnak tűnik.
>
> A másik, hogy vízüveg még csak akad valahol otthon ill. filléres tétel
> venni, de bármi mást ezért a két csepp (szó szerint!) ragasztásért...
> :-)
>
> Best regards,
> Andy
>
> 2015-01-12 20:13 GMT+01:00 umnyo <umnyo at freemail.hu>:
>> Ez nem samott jellegű valami?
>>
>> Nagyon sokféle hőálló ragasztó van tubusos kivitelben is, itt van mindjárt egy hirtelen:
>>
>> http://bolthely.hu/szilikongumi/id/01000_Hoallo_es_tuzallo_kandallo_es_tuzter_tomito-ragaszto_paszta_1200%C2%B0C
>>
>> Én ilyennel ragasztottam nemrég samott lapot a kazán belsejében a fémtestre. Eddig jó :-).
>>
>> Jellemzőjük az ilyen ragasztóknak, hogy bár elég rugalmasak amíg felhasználod, megkötés után kemény rideg jellegű lesz, azaz nem olyan mint pl egy sima szilikon
>>
>> Ha bemész egy barkácsáruházba azokban is van millió márka meg fajta hőállóból is. És szerintem neked nem kell 1400 fokot bíró cucc, bőven megfelelhet a 300 fokos is első érzésre, azokból van dögivel szín féle fajtában.
>>
>> Attila
>>
>> Xorn <toth.endre at gmail.com> írta:
>>> Van egy főzőzóna a kerámia alatt, amiben valami porózus, nagyon
>>> könnyű, és sajnos nagyon törékeny anyagból készült hőszigetelő izé
>>> van. Ezt mivel lehet megragasztani? Vízüveg esetleg? Pillanatragasztó
>>> aligha alkalmas, ahogyan epoxyal sem próbálnám. :-)
>>>
>>> Best regards,
>>> Andy
>>>
>>>
>



More information about the Elektro-etc mailing list