[elektro-etc] [elektro] CO2

Kovács József kj at faldeko.hu
Sun Jan 11 15:03:11 CET 2015


2015.01.11. 11:53 keltezéssel, jhidvegi írta:
> Acs Gabor wrote:
>
>> asztalára a terítőre, vagy akár a kenyérvágó deszkára.
>
> Ez a vágódeszka elég központi kérdés kéne legyen a konyhában.
> Az lenne a célszerű, hogy minden olyan ételt, ami közvetlen megevésre 
> van szánva, egy önálló, csak erre használatos deszkán vágják. Egészen 
> konkrétan: ne kerüljön a közvetlen evésre szánt kaja olyan vágólapra, 
> amin nyers húst szoktak vagdosni. Akkor se, ha ezt jól el szokták 
> mosogatni, mert erre igazán nincs garancia mikrobiológiai szempontból. 
> A kés belevág, mélyedések, árkok lesznek a deszkában, műanyagban 
> egyaránt, és ott nem igazán lehet kimosni, max valami durva 
> fertőtlenítővel kezelni, de ez nem szokás, mert büdös (pl hipószagú) 
> marad a lap.
>
> Arra meg nincs mód, hogy valami acélfelületen vagy üvegfelületen 
> történjen a vágás, mert azt meg a kés nem bírja, a kerámia sem. Olyan 
> nincs, hogy két kemény felület találkozik élben, és egyik se sérül 
> meg.l (A nőket lehetetlen lebeszélni az éles késsel tányéron vágásról.)
>

Azért a szóba jöhető bacik között hirtelen nem igazán rémlik olyan,
ami spórának betokozódva tartós túlélő lenne... vagy fát enne :-)

Így a száraz deszka >> steril :-)
Talán ezért nincs is ebből gond párezer éve...

KJ

> hjozsi
>



More information about the Elektro-etc mailing list