[elektro-etc] [elektro] CO2
Kovács József
kj at faldeko.hu
Sun Jan 11 15:03:11 CET 2015
2015.01.11. 11:53 keltezéssel, jhidvegi írta:
> Acs Gabor wrote:
>
>> asztalára a terítőre, vagy akár a kenyérvágó deszkára.
>
> Ez a vágódeszka elég központi kérdés kéne legyen a konyhában.
> Az lenne a célszerű, hogy minden olyan ételt, ami közvetlen megevésre
> van szánva, egy önálló, csak erre használatos deszkán vágják. Egészen
> konkrétan: ne kerüljön a közvetlen evésre szánt kaja olyan vágólapra,
> amin nyers húst szoktak vagdosni. Akkor se, ha ezt jól el szokták
> mosogatni, mert erre igazán nincs garancia mikrobiológiai szempontból.
> A kés belevág, mélyedések, árkok lesznek a deszkában, műanyagban
> egyaránt, és ott nem igazán lehet kimosni, max valami durva
> fertőtlenítővel kezelni, de ez nem szokás, mert büdös (pl hipószagú)
> marad a lap.
>
> Arra meg nincs mód, hogy valami acélfelületen vagy üvegfelületen
> történjen a vágás, mert azt meg a kés nem bírja, a kerámia sem. Olyan
> nincs, hogy két kemény felület találkozik élben, és egyik se sérül
> meg.l (A nőket lehetetlen lebeszélni az éles késsel tányéron vágásról.)
>
Azért a szóba jöhető bacik között hirtelen nem igazán rémlik olyan,
ami spórának betokozódva tartós túlélő lenne... vagy fát enne :-)
Így a száraz deszka >> steril :-)
Talán ezért nincs is ebből gond párezer éve...
KJ
> hjozsi
>
More information about the Elektro-etc
mailing list