[elektro-etc] cián-akrilát

Benedek I. renyta at t-online.hu
Fri Dec 11 22:55:16 CET 2015


Kezdem piszkosul nem érteni a vita lényegét! Valaki feldob egy cianid 
tartalmú ragasztót és képesek vagyunk órákig erről huzakodni, hogy jó, vagy 
nem jó, ha főzőedényhez használjuk! Mintha nem lenne több tíz másik, jobbnál 
jobb ragasztó erre a célra. De ez csak az egyik probléma.
A másik kérdésem az, hogy abból a pár mg ragasztóból, ugyan mennyi 
ciánvegyület oldódhat ki (szélsőséges esetben) egy fazéknyi levesbe? 
Egyetlen bolti répában a tízszeresét eszed meg belőle! Na jó, csak hasból 
írtam a répát, de számos élelmiszer tartalmaz cianidokat. Egyébként nem 
minden cianid vegyület káros az egészségre.
Mintha a téma újfent túl lenne lihegve.:)

bi



Xorn wrote:
> 160 fokon bomlik. Ha odáig melegíted, akkor baj van. Ha szó szerint
> csak főzöl, azaz a 100 fokot nem haladja meg a hőmérséklet, akkor
> szerintem nem lesz semmi bajod. Ez amúgy személyes tapasztalat is, egy
> gőzölő fedelét ragasztottam így meg vagy tíz éve. Azóta semmi változás
> a ragasztáson.
>
> Best regards,
> Andy
>
> Ökrös Miklós <mokros at freemail.hu> írta (2015. december 11. 21:58):
>> Szia dexter!
>>
>> Melyikünk tudja rosszul?
>> Itt melegítve lenne (főző edény), tudtommal akkor nagyon
>> egészségtelen.
>>
>> Üdv:
>> Miklós
>>
>> ----- Original Message ----- From: "charles hoss"
>> Sent: Friday, December 11, 2015 5:48 PM
>> Subject: Re: [elektro-etc] cián-akrilát
>>
>>
>> nem veszelyes , hasznald nyugodtan .
>>
>> bye
>> dexter 



More information about the Elektro-etc mailing list