[elektro-etc] Market-ing

gyapo gyapo at freemail.hu
Mon Oct 6 16:46:58 CEST 2014


Szima, you wrote:
SG> Nem csak jól hangzanak, de tényleg jók. Még az én mércémmel is, kajában
SG> eléggé igényes vagyok. ;)

Akkor neked szerencséd van Debrecennel. Mi az asszonnyal évente máshol 
eszünk az évfordulónkon, és eddig még nem találtuk meg az igazit. 
Száraz, löttyedt, mikróban melegített, műanyag kajákat láttunk, az 
igaz, hogy alulról kezdtük, nem az igazi hagyományos beülős 
étteremben. Nekem ahhoz nem nagyon van türelmem, és többet ér az időm, 
hogy süssenek nekem egy szeletet fél óra alatt 2000-ért, ami mondjuk 8 
deka. 

>> SG> E helyett most b* el napi x órát a t at cckóben, hogy vegyek valami szemetet,
>> SG> főzzek, mosogassak utána. Ha összeadsz mindent, az se lesz olcsóbb.
>>
>> Hahaha, ez jó vicc. 2 hetente 2 óra a bevásárlás, az napi 8.5 perc.

SG> T at cckóban fagyosat. Inkább frisset a piacról, az nincs meg ennyiből. ;)

Akkor most a nyers húsról van szó? Az nálunk is fagyasztódik, mert ki 
megy boltba egy szelet húsért. Pár hónapon belül fölhasználva nekem 
semmi gondom vele, asszony egy idő után hűtőszagúnak érzi. Minden 
étkezéshez frissen venni a húst az vagy bolt melletti lakással, vagy 
extra idő és pénz rááldozással megy csak.

>> Az az érdekes, hogy nem, csak a nagyon extra alapanyagokból drága az
>> otthoni főzés (de az vendéglőben se lesz olcsó), az átlagosból sokkal
>> olcsóbb, és időben sem igényel többet, kivéve a házhoz rendelt, de az
>> meg a mögötte álló szolgáltatás miatt nem lesz olcsóbb, és minőségben
>> is gyengébb.

SG> Miért lenne rosszabb minőségű?

Mert az ételek az elkészülés után nem maradnak állandók. Sok folyamat 
zajlik, párolgás, hűlés, állagváltozás, ízváltozás, amik rontják a 
minőségét. Egy krumplis pogácsa a sütőből kiesve lekvárral maga a 
csoda, mire kihűl már csak éppen ehető, másnapra kemény, ehetetlen. És 
a kiszállító sem az indulás pillanatában fogja kivenni a sütőből, egy 
kihűlt, kemény pogácsa pedig gyengébb minőséget jelent a frissnél.

SG> Miért nem lesz olcsóbb? Mondjuk ha az időd nem számolod, akkor esetleg.

Az időm arra is rámegy, hogy elmenjek a kajáldába. Előző levélben 
írtam, hogy 90 perc egy 3 adagos kaja elkészítése (a második és 
harmadik persze már nem lesz friss), az 30 perc adagonként, ennyi 
elmegy a vendéglőbe és visszautazással is. Itt Kecsin kocsival 
jellemzóen 15-20 perc odaérni valahova a lakástól, ezt szorozzuk 
kettővel, parkolójegy, milyen messze találok helyet a vendéglőtől, 
gyaloglás, simán több összesen, mint amit főzésre fordítok. És még 
3-szor annyiba is kerül, és még nem is friss, mert ők sem naponta 
vesznek minden alapanyagot, és még ízre sem olyan, mert 
a séf nem az én ízlésem szerint főz, és az adag sem akkora amit pont 
akkor és ott szeretnék.

Üdv.: gyapo



More information about the Elektro-etc mailing list