[elektro-etc] Market-ing
gyapo
gyapo at freemail.hu
Mon Oct 6 09:10:33 CEST 2014
Szima, you wrote:
SG> Ezen el lehet vitázni. Találtam itt a faluban egy kisvendéglőt, 7-800
SG> HUF-ból fejedelmien, nem menza minőségben igencsak jól lehet lakni.
Olyat én is találok könnyen, ahol jól lehet lakni, csak meg tudom-e
enni, és ha meg is tudom, milyen élményt jelent a megevése.
SG> Van ott erdei gombapaprikás+nokedli kombótól a szezámos csibecsíkokon
SG> salátával át a pékné csülök módig bezárólag minden.
Jól hangzó kajanevek vannak, az nem kerül semmibe. De amikor meglátod
a kaját, akkor jön a Béka-élmény, hogy a képen nem ez volt.
SG> Ráadásul 1000 féle igencsak jó pizzájuk van (pl. a 4 évszak
SG> igencsak az olaszt megközelítő ízvilágú).
Nem szeretem a pizzát.
SG> E helyett most b* el napi x órát a t at cckóben, hogy vegyek valami szemetet,
SG> főzzek, mosogassak utána. Ha összeadsz mindent, az se lesz olcsóbb.
Hahaha, ez jó vicc. 2 hetente 2 óra a bevásárlás, az napi 8.5 perc.
Főzni meg mosogatni kell, de nálam a mosogatás a főzés lyukaiban
történik, nem plusz idő. Namost mennyi idő a főzés? Az nagyon függ
attól, hogy mi a kaja, de nagyjából 1-2 óra között van a legtöbbször.
És nem egy adagot kell főzni, ha már fizetjük a fagyasztó és hűtő
fogyasztását. Ha háromra osztom, akkor adagonként 30 perc. Mennyi idő
lehet átlagosan elmenni valahova, leülni vagy sorbaállni, megkapni a
kaját? Nyilván településtől függ, de még itt Kecsin se úszom meg 30
percnél kevesebből.
Az árról meg ne is beszéljünk, mert az átlagos 400 Ft/leves, 900
Ft/második az 1300 Ft, és ebből annyit lehet főzni, hogy minimum
3-szor jól lehet lakni. Az ízről és állagról nem is beszélve de az nem
költség, hanem minőőségi tényező. A frissen sült meg az órák óta ott
aszalódó közötti különbségről ódákat lehetne zengeni.
SG> Asszonkát alig bírtam arról leszokatni, hogy minden nap főzzön hatalmas
SG> adakokat, aztán betárazza vele a fagyasztót, hogy ott romoljon meg benne.
Miért romlik meg a fagyasztóban? Ez nem általános, ebből nem lehet
kiindulni. Nekünk nem romlik meg, és szerintem ez a jellemző.
SG> Aztán panaszkodott, hogy semmire sincs ideje. Na ja. :)
Ha elmenni enni van ideje, akkor főzni is, idő nélkül ezt csak kaja
házhoz rendeléssel lehet megúszni, de az meg kihűlt, szottyossá vált,
a minősége nem hasonlítható a normális kajáéhoz.
SG> A 7vége az más. Akkor nyugi van, ki lehet menni a piacra, venni normális
SG> cuccot, vagy kimenni az erdőbe gombát szedni, aztán elfőzőcskézni.
Akkor valószínűleg érzed te, hogy az az igazi, mert különben miért
szánnál rá az értékes hétvégi szabadidődből, csak hétközben
leszállítod az igényszintedet valami más okra hivatkozva, olcsóbb,
kevesebb idő, asszonyka kímélése stb., és megelégszel az alacsonyabb
színvonalú kajával.
SG> Jó tudom, sarkos példa. De itt is közrejátszik a nagy igazság: az embernek
SG> vagy pénze van, vagy ideje...
Az az érdekes, hogy nem, csak a nagyon extra alapanyagokból drága az
otthoni főzés (de az vendéglőben se lesz olcsó), az átlagosból sokkal
olcsóbb, és időben sem igényel többet, kivéve a házhoz rendelt, de az
meg a mögötte álló szolgáltatás miatt nem lesz olcsóbb, és minőségben
is gyengébb.
Üdv.: gyapo
More information about the Elektro-etc
mailing list