[elektro-etc] Market-ing

Szima Gábor sygma at tesla.hu
Sun Oct 5 20:52:06 CEST 2014


On Sun, 5 Oct 2014, gyapo wrote:

> Van aki még a krumplipürét is porból csinálja.
> Antal Imrétől hallottam azt a hülyeséget, hogy azért nem főz, mert
> egyedül él, és 1-2 krumpli kellene. Na és? Akkor vegyen 1-2 krumplit.
> Inkább eljárt vendéglőbe jó drágán enni a vacak bótit, le is
> szegényedett szerencsétlen.

Ezen el lehet vitázni. Találtam itt a faluban egy kisvendéglőt, 7-800 
HUF-ból fejedelmien, nem menza minőségben igencsak jól lehet lakni.
Van ott erdei gombapaprikás+nokedli kombótól a szezámos csibecsíkokon 
salátával át a pékné csülök módig bezárólag minden. Ráadásul 1000 féle 
igencsak jó pizzájuk van (pl. a 4 évszak igencsak az olaszt megközelítő 
ízvilágú).

Illetve néha kiszaladok a DOTE Augusztára "menzázni", ott is jól főznek, 
levessel féladagból jól lehet lakni, és nincs egy ezres. Ebben még itóka 
is van.

E helyett most b* el napi x órát a t at cckóben, hogy vegyek valami szemetet, 
főzzek, mosogassak utána. Ha összeadsz mindent, az se lesz olcsóbb. 
Asszonkát alig bírtam arról leszokatni, hogy minden nap főzzön hatalmas 
adakokat, aztán betárazza vele a fagyasztót, hogy ott romoljon meg benne.
Aztán panaszkodott, hogy semmire sincs ideje. Na ja. :)

A 7vége az más. Akkor nyugi van, ki lehet menni a piacra, venni normális 
cuccot, vagy kimenni az erdőbe gombát szedni, aztán elfőzőcskézni.

Összehasonlítésképp pár éve egy kerékpártúrán fejenkén 2000 HUF-ból 
főzőcskéztünk paprikáskrumplit + egy doboz gagyi sört is hozott a "futár".
Akkor volt Gyulán a Halászban 1600 HUF a bélszín erdei gombával (jól 
csinálják) + 400 HUF egy jobbfajta csapolt sör. És még 
főzőcskézni/mosogatni/bevásárolni sem kellett hozzá. :)
Jó tudom, sarkos példa. De itt is közrejátszik a nagy igazság: az embernek 
vagy pénze van, vagy ideje...


 								-Sygma



More information about the Elektro-etc mailing list