[elektro-etc] kávé

Karoly Czovek info at kodollak.hu
Mon Jun 23 20:37:57 CEST 2014


Hogy a túróba van az, hogy a görögök nem tudnak normális kávét készíteni?
Alaphangon a “kávé” náluk egy felvizezett híg fos nescafe, a capucinójuk még 
fosabb, ahol rendes lavazza lenne, ott meg kb dupla adag kávéból főzik, keserű
mint a bécsi…

Otthon ugyanez a fos, csak alapanyagot nem lehet normálisat kapni, minden vagy
100% Arabica, vagy valami számszerűsítetlen keverék… Normális szemeskévéért
Bécsig kell mennem… (100% robusta vagy 60-40 Robusta-Arabica)

Ha nem felejtem el, visszafelé a taljánoknál veszek szemes kávét…
Kurvulnak elfele a digók is, volt hogy inkább kértem egy kancsó gözölt
tejet meg egy espressót, mert nem tudott capuccinót csinálni

Tényleg ott tartok, hogy inkább megveszem a 9-12e/kg kávét, 3-4g megy
egy adagba aztán legalább minőséget iszom otthon is…

Esetleg jó szemeskávé beszerző helyet tud valaki mondani?


More information about the Elektro-etc mailing list