[elektro-etc] Kolbászteszt
Jozsef Valkai
vjozsef at valkai.net
Fri Jun 13 10:59:58 CEST 2014
Fald fel Amerikát! - Adam Richmand
https://www.youtube.com/watch?v=mYoVSLQKK9s
Ittvan az osszehasonlito tablazat.
--
--
Valkai Jozsef
+36 70 36 28 147
vjozsef at valkai.net
lat: +47.30.43.94
lon: +19.9.9.39
2014. június 13. 10:48 gyapo írta, <gyapo at freemail.hu>:
> >> Mitől jó minőségű az erőspaprika? Kapszaicin oszt jónapot.
>
> > Attól, hogy nem bolti téglapor! :)
>
> Ja, ha szeméttel tele van nyomva, az tényleg nem minőségi, hanem
> szemét.
>
> > Én az egyik paksi fotólista társunktól szoktam szerezni, venni (Te is
> > jól ismered, nem lenne illendő itt kibeszélni), a felesége könnyen
> > hozzájut Cece környéki _valódi_ pirospaprikához.
>
> A bajaiaknál külön művészetté fejlődött a paprika "szerzés". Mindenki
> kiépítette a kapcsolatait észak felé, Harta, Kalocsa, Homokmégy meg
> ilyenek, és kilószámra veszik a paprikát, a halászlébe sok fogy.
>
> Engem kicsit kevésbé érdekel a színe, inkább jó íze legyen, és csípjen
> mint az állat. Ugyanis az adagolással be lehet állítani a megfelelő
> erőt, de ha gyenge, akkor nem lehet mit csinálni, nem lehet eleget
> beletenni.
>
> Egyszer nagyszüleim szereztek szárított cseresznyepaprikát, és az
> otthoni kávédarálóval megőrölték. Körberongyozták, mégis tele lett
> szemük-szájuk, szenvedtek vele. De életemben olyat csak akkor láttam,
> hogy a kiló húshoz egy csapott teáskanál kellett belőle pörköltbe,
> erős pistából kb. fél üveg kellene, de attól meg már sós lenne.
>
> Van az a zabálós amerikai fazon, na ott vannak erős dolgok, valami 1
> milliós számú is volt, miközben a cseresznyepaprika mondjuk 100. :)
> Hej de bírnám ha lenne egy fél liter olyanom.
>
> Üdv.: gyapo
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list