[elektro-etc] How to use a starter chimney to light BBQ charcoal
Acs Gabor
levlista at e8e.eu
Mon Jun 9 21:49:28 CEST 2014
Akkor biztos azért nem használom :)
Gábor
2014.06.09. 20:18 keltezéssel, Friedrich Gábor írta:
> A gyújtó folyadék tudja azt a rossza szagot és ízt adni, ha nem vársz
> eleget a folyadék használata után.
> üdv
> Fidó
>
>
> 2014.06.09. 10:51 keltezéssel, Acs Gabor írta:
>> Nekem nem a gyorsasága miatt tetszik, hanem mert nem kerül a faszénre
>> vegyszer (gyújtófolyadék).
>>
>> A faszénen grillezésnek mindig szokott lenni egy olyan jellegzetesen
>> rossz szaga, és még nem jöttem rá, hogy pontosan mitől van.
>> 1, a begyújtó folyadéktól?
>> 2, maga a faszén készül olyan ipari eljárással?
>> 3, olajban pácolják a húst, és ahogy megég a pácolaj, az lesz büdös?
>>
>> Minden esetre emiatt a jellegzetes szag miatt ha csak lehet, én
>> kerülöm az ilyen grilles kajákat, ez a szag nem sok jót jelez, lehet
>> hogy pont a rákkeltő molekulákkal van összefüggésben.
>> Ha én magam grillezek, papírral gyújtok be fát, nem bolti faszenet,
>> nem pácolom be olajba a húst, és lassú tűzön sütöm, hogy ne égjen
>> meg. Így az eredmény finom szokott lenni, nincs ez a jellegzetes bűz.
>> Cserébe egy csomó ideig eltart. Amire a gyors dicsőségre vágyó urak
>> nem szoktak ráérni.
>>
>> Gábor
>>
>> 2014.06.09. 10:40 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>>> Nyilvan nem 3 perc alatt fog szenesedni, de maga a celeszkoz
>>> hatekonyabb
>>> barmi mas megoldasnal.
>>>
>>> Valkai Jozsef
>>> Mobilrol küldve.
>>> +36703628147
>>> 2014.06.09. 10:39 ezt írta ("Acs Gabor" <levlista at e8e.eu>):
>>>
>>>> 1:11-nél érdekesen változik a fű színe :)
>>>>
>>>> Gábor
>>>>
>>>> 2014.06.09. 10:31 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>>>>
>>>>> Eljott a szabadban valo grillezes szezonja. Ha vki gyorsan akar
>>>>> parazslo
>>>>> faszenet, ime egy kreativ megoldas:
>>>>>
>>>>> http://youtu.be/9zV7FZA6yM8
>>>>>
>>>>> Valkai Jozsef
>>>>> Mobilrol küldve.
>>>>> +36703628147
>>>>>
>>>>>
>>
>>
>>
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list