[elektro-etc] törött kés hegesztése?

Cser Tamas maguspr53 at gmail.com
Wed Dec 24 01:20:17 CET 2014


Karoly Kovacs <koka55 at gmx.at> írta, 2014. 12. 23.:
> Ezzel nincs is semmi baj!
>
> (Ha Tamás azt írta volna, hogy srácok, szeretnék elkezdeni üres időmben
> késeket kovácsolgatni, tudtok-e ajánlani valami jó linket, hogyan
> induljak el, mi kell hozzá, stb.)

köszi mindenkinek,

igazából mindenkinek igaza van, hiszen nem definiáltam pontosan,
hogy pl. milyen műszaki javító környezetem van, stb.

a ház körül már több "pengetöréses" kés is van, ami a törés pillanatában
megkapta a "lesz belőle ipari kés" jövőképet, de azok nem a penge
nyaktörését, hanem csak a pengehossz rövidülését okozta,

Géza említette a penge átfúrását, azt hiszem, ez lesz az
első kísérlet, de az előpontozás nélküli " karosszériafúró " (szerintem)
inkább a serbliacélhoz való, aztán a "Meredekre köszörült hegy"
" vízgőzben megeresztve " DIN 1897 szerint is utána olvasandó :-),
hogy mit jelent :-)
N típusú jobbravágó spirálfúró, 118°-os fúrócsúcs, harántköszörült
DIN 1412 C szerint, átmérőtűrés: h 8

lehet, hogy nem ilyen fúrócsúcs kell, mert
"Alkalmas szerkezeti acélhoz, ötvözött fémekhez és színesfémekhez,
900 N/mm² szakítószilárdságig"





> Kovács József wrote:
>> A minimál műhely megmutatása volt célom...
>>
>> KJ
>>
>> 2014.12.23. 19:58 keltezéssel, Szondi írta:
>>>
>>> 2014.12.23. 19:44 keltezéssel, Karoly Kovacs írta:
>>>>
>>>> 2. Tamásnak a kedvenc késéről van szó, tehát nem valószínű, hogy
>>>> gányolni szeretne. Igaz, minden mindegy alapon neki lehet ugrani, de
>>>> nem valószínű, hogy megéri a sok-sok cuccot összehordani hozzá,
>>>> kísérletezgetni, hogy hátha sikerül. Ez is egy komoly szakma.
>>>
>>> Arról nem is beszélve, hogy egy törött bicsakot megreparálni, vagy
>>> újat kovácsolni, sem teljesen ugyanaz. :)
>>> Meg hát a kovácsolás, ahogy a srác is írja, nem olyan egyszerű. Ha a
>>> leírás alapján valaki belefog, ott is nagy az esély, hogy az első
>>> darabok erősen fémhulladék jellegűek lesznek. Kissé bonyolultabb, mint
>>> egy szakácskönyv. :)
>>>
>>> Üdv.:
>>> Anonymus
>>>
>>>
>>
>>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list