[elektro-etc] Tizennégy és fél perc
Karoly Kovacs
koka55 at gmx.at
Sun Dec 14 07:58:06 CET 2014
Igen, így van. Debreziner a neve. :)
Egyébként jellemzően jó az osztrák konyha, hisz sokféle nép évszázados
kulináris szokásait ötvözi. Néhány dolgot azonban tilos itt enni, ezek
közé tartozik a Gulasch. :)
Fantasztyicseszkij viszont (többek közt) a Stelze!
http://wienwiki.wienerzeitung.at/WIENWIKI/index.php?title=Datei%3ASchweizerhaus_Stelze.jpg
A debreceniről jutott eszembe: Bécsben (és vidéken is) bármilyen kis
kricsmiben, utcai talponállóban is nyugodt szívvel ehet az ember, nem
fog ételmérgezést kapni, nem romlott áruból készítik a kaját. Egy
barátom mondta, aki a magyar köjálnak megfelelő hivatalnál dolgozott,
hogy nagyon szigorúan veszik az élelmezésügyi előírásokat. A kedvencem
az, amikor a méregdrága, puccos, csillivilli operabálról éjszaka
kiszállingóznak az estélyi ruhás és szmokingos vendégek az operaház
melletti talponállókba kajálni. :)
Károly
Xorn wrote:
> 2014-12-14 2:16 GMT+01:00 Szima Gábor <sygma at tesla.hu>:
>>
>> On Sat, 13 Dec 2014, Karoly Kovacs wrote:
>>
>>>> Szerencsére nem kötelező nézni...
>>
>>> Azért szelektíven érdemes.
>>> Ez a Virtuózok vetélkedő is elég színvonalas volt.
>>
>> Gondolom valamivel csak jobb, mint kancsita. :)
>> Erről ugrott be: most értem haza Bécsből, ott az utcai kolbászosnál
>> Debrecenit is árultak.. Ez mennyire jellemző arrafelé?
>
> Teljesen. Mindenhol kapsz. Nem ugyanolyan, mint nálunk, én nem is
> szeretem, de azért hasonlít.
>
> Best regards,
> Andy
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list