[elektro-etc] Ez pedig a magyar hentespult

Acs Gabor levlista at e8e.eu
Fri Mar 1 17:46:33 CET 2013


Nem is magunkról beszélek, van nekem is gépi darálóm, hanem pl. a 
nyugger mamikáról, aki ott szorongatta a cekkerét. Szóval ezek az 
élelmiszer-szabályok ugye arra lennének, hogy szürkeállomány, műveltség 
és igényszinttől függetlenül senkinek se legyen baja a kajától.

A mócsingot meg vendégségben úgy lehet diszkréten kiköpni, hogy a 
szalvétába.


Gábor


2013.03.01. 17:05 keltezéssel, gyapo írta:
>> Én pedig mindig itthon darálom le az egyben megvett húst.
> Pont ezt akartam írni. Olyan nagy gond lenne otthon megdarálni? Fél kg
> húst kb. 3 perc a darabolással együtt, ehhez jön a daráló mosogatása.
> Ugyanez a darabolásokkal, tuti nem olyan vastag szeleteket vág, mint én
> szeretném, nem olyan irányban, ettől más méretű lesz a szelet stb.
> Egyben adja ide, a többi az én dolgom.
> Ennyire nem lehet senki kényelmes, akkor tényleg inkább menjen
> kajáldába és egye ott a bóti fasírtot, vagy vegye meg fagyasztva.
> Ha már kaját készít az ember, akkor az órás nagyságrendű időt igényel,
> ilyen pár perces műveletet megspórolni nincs értelme, a minőséget meg
> tetemesen tudja rontani a hentes.
>
>> A boltban darált
>> anyag nem biztos, hogy a tied, mert a darálóba már elotte bedobálják a
>> nyesedéket, ezt, azt és az jön ki elobb. A reggeli elso adagban még egér is
>> lehet, ha nem volt elég óvatos.:))
> Még ha arany tiszta darálóval kezdi is, nem csempészik bele semmit,
> akkor sincs lehetőségem végigtapogatni a húst, leszedni a mócsingokat,
> hártyákat, porcdarabokat és csontszilánkokat, amit otthon
> automatikusan megteszek.
> Nekem a halálom, ha valam félig megrágottat kell a számból
> kibányászni, pláne mondjuk ünnepi asztalnál.
>
> Üdv.: gyapo
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list