[elektro-etc] grillezés + kürtős kalács.

Karoly Kovacs koka55 at kabsi.at
Mon Jul 8 14:05:27 CEST 2013


Nekem is van. Arra ugyelj, hogy a tesztanak meglehetosen kemenynek kell 
lennie! A kulonfele receptek ezt nem nagyon irjak le, de tapasztalatom 
szerint a lagy tesztaval csak gubanc van. Valamint egyszer kisasoltam 
egy "meno" kurtoskalacs sutonel, hogy milyen a cucc, es tenyleg 
meglehetosen "szilard" a teszta.

Karoly

-------- Original Message --------

> Azt is akartam írni, csak kifelejtettem: 1200-ért vettem kürtőskalács
> sütő szerszámot is. Úgy emlékszem, régebben valakit érdekelt itt ez a
> téma. Nagyon jó minőségűnek tűnik, és ennyit megér, nem kell vele
> barkácsolni.
>
>
> Gábor
>
>
> 2013.07.07. 21:13 keltezéssel, Acs Gabor írta:
>> Elmondom mi lett a vége.
>>
>> Auchanban 4eFt-ért szuper vétel: rozsdamentes acélból kőr alapú edény,
>> 36 centi az átmérője, 6 centi magas. Van két füle, amivel meg lehet
>> fogni, de a lényeg, hogy van rajta 3 szem, és adnak hozzá láncot is,
>> amivel a 3 lábú bográcsállványra simán fel lehetett akasztani, így nem
>> kellett alá semmi rács, meg egyéb megoldás! Adnak hozzá egy rácsot is,
>> ami a belsejébe illik, kb. 1 centi magas lábai vannak, így azon is
>> lehet párolni, vagy zsírt lecsöpögtetni vagy valamit.
>>
>> A másik szuper felfedezésem az Auchanban. Akartam a BBQ szószba
>> baracklekvárt tenni, de rendeset. Múltkor beszélgettünk, hogy minden
>> lekvár pektines zselés trutyi, és tényleg, a legdrágábbak is. Kivéve
>> egyet! Jó nagy üvegben adják, és a leírás szerint 100g lekvár
>> készítéshez 200g gyümölcsöt használnak fel! Semmi más nincs benne,
>> mint barack és cukor. Nem is olcsó, nem is drága, 1800/kiló. És az íze
>> az tökéletes, olyan mint régen, már várom hogy palacsintába is
>> teszteljük, mert rendes lekváros palacsintát már emberemlékezet óta
>> nem tudtam enni. Reggel első dolgom volt vajas kenyérrel :)
>>
>> Persze amilyen szerencsém volt, épp az oldalas volt akciós ezen a
>> hétvégén, mondtam is a zasszonynak, hogy na akkor most nem fogunk azt
>> sütni. Mivel nem tudtam, hogy lesz-e edényem, az itthoni hús-készlet
>> maradt is a fagyasztóban, így tarjával és dagadóval voltam kénytelen
>> tesztelni a BBQ szószomat meg az új sütési módszert, de azért nem
>> annyira bántam meg :)
>>
>>
>> Gábor
>>
>>
>> 2013.07.05. 15:00 keltezéssel, Jozsef Valkai írta:
>>> Attol fugg mennyit grillezel, nyilvan ha minden nap akkor tenyleg nem
>>> az,
>>> de ha egy evben parszor akkor boven jo...nekem tetszik! :)
>>>
>>
>>
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list