[elektro-etc] grillezés

Balázs Bámer bamerbalazs at gmail.com
Mon Jul 8 06:54:33 CEST 2013


> étkezésre max. 25-30 dkg/kg cukor hozzáad
> (ízlés és érettség függvénye)

Cukor ráér a vége felé is, akkor nem ég le olyan könnyen.

> Csavaros tetejű üveget célszerű használni hozzá.
> Mindig új fedelet kell használni, csak az zár biztosan!

Mi csak a szemre rossz fedelet dobjuk ki, van már több éves is. Semmi bajuk.

> Csak száraz üvegbe érdemes rakni a lekvárt....

Nedvesbe is rakjuk, mert a forró lekvár azonnal elöl mindent abban a
pár csöpp vízben. Pontosabban ujjnyi vízben forralva melegítjük az
üveget pár percig töltés előtt. Ebből sem volt még gond.

> A tetejére egy késhegynyi szalicil kerül.
> És azonmód melegen lezárás a fedéllel, jól ráhúzva a menetet.

Ezt is el lehet hagyni, csak töltés után azonnal le kell zárni, hogy a
lekvár fölött inább annak gőze legyen, és ne levegő. Az ilyen lezárást
nem is lehet kinyitni kézzel. Kiskanál nyelével feszítve előbb levegőt
kell beengedni.

Még egy ventilátorral szoktam lefújni a rotyogó edény fölül a gőzt,
hogy jobban párologjon. Tervben van egy kettősfalú, olajfürdős edény,
amiben nem ég le, de még nem jutottunk odáig.

szia: Balázs



More information about the Elektro-etc mailing list