[elektro-etc] Rossz emlekek
Xorn
toth.endre at gmail.com
Tue Jul 2 13:37:05 CEST 2013
Úgy "erjesztik", hogy csak kicsit erjedjen alkoholosan. Egész pontosan
kihagyják azt a melegítési fázist, amikor az alkoholosan erjedő
cukorfélék oldódnának ki a malátából, így az élesztőnek kevés dolga
akad, de elvileg a végeredmény íze eléggé hasonlít a sörre. Illetve
lehet még "használt", mosott malátából második menetben ilyet
csinálni, de létezik forralásos (40-pár fokra, hogy az alkohol
kimenjen belőle), meg centrifugás-féligáteresztő membrános
alkoholmentesítés is.
Amúgy valami max. 0,5% azokban is van alkohol.
Best regards,
Andy
2013/7/2 Kormos Imre <imre.kormos at gmail.com>:
> Eme okból kifolyólag megkóstoltam én mindenféle alkoholmentes sört...
> Borzasztó..
> Érteni viszont nem értem, miért lesz ennyire rossz. Hogy veszik ki belőle az
> alkoholt? Vagy ez egy teljesen más technológiával készült dolog?
> KI
>
> ..
>> Nem tudom, nekem alkohollal csak egy problémát sikerül orvosolni: a
>> szomjúságot. ;) Nincs is jobb dolog egy nyár esti sörözgetésnél.
> ...
>
>
More information about the Elektro-etc
mailing list