[elektro-etc] Seb+cukor
Info
info at kiralyelektronika.hu
Mon Jul 1 00:12:45 CEST 2013
Azt nemtom, de mióta az almapaprika befőttet hűtőben tárolom
(és nem nézem gyakran, hogy lekapcsoltam-e a villanyt odabent :)
nem barnul olyan gyorsan, és nem puhul meg.
> a barnulast hogy oldod meg ezzel ? az a szerves osszetevok oxidaciojanak
> kovetkezmenye ha jol remlik .
> bye
> dexter
> 2013. június 30. 23:17 Kovács József írta, <kj at faldeko.hu>:
>> lekvárba cukor... pazarlás....
>> Addig kell főzni lassú tűzön a barackot/szilvát, amíg elég sűrű lesz.
>> És akkor elég sűrű, ha egy kiskanálnyit kivéve,
>> porcelán tányérra kirakva már nem ereszt víz gyűrűt
>> maga köré a hűlés során...
>> Ekkor kész az igazi, kajszi/szilva ízű gyümölcs lekvár.
>> Ami nem fog sem barnulni az idők során, sem penészedni.
>> Édes szájúak 1 kg nyers gyümölcshöz ~ 15 dkg cukrot adhatnak.
>> Sütemény sütéshez viszont kell a cukrosabb lekvár.
>> Ami 1 kg nyers gyümölcshöz ~30 dkg cukor.
>> ---------
>> A sok cukorral főzött lekvár könnyen penészedik, mert
>> a víz igazából nincs kiűzve belőle, csak sziruppá van főzve
>> a hozzáadott cukorral...
>> Igazából az ilyen sok cukros izé nem is lekvár.
>> Csak ízesített cukorszirup...
>> Némelyek még ráadásul almapektines "befőző cukor"-ral
>> vagy direktben adagolt almapektinnel is sűrítenek.
>> Lekötve a vizet a pektinnel, hogy gyorsan sűrűsödjön a cucc...
>> KJ
>> 2013.06.30. 22:30 keltezéssel, k_tibor írta:
>>> Nálunk lekvárfőzésnél fele szokott lenni a cukor, és a gyümölcsből még
>>> párolog is a víz, de még így is előfordul, hogy penészes lesz
>>> felbontás után.
>>> k_tibor
>>> Tuesday, June 25, 2013, 8:10:49 AM, gyapo wrote:
>>> g> Bodzaszörpnél alkalmazom a módszert. :) Valahol olvastam, hogy a cukor
>>> g> 40 % fölött tartósít, és tényleg, nem kell bele semmi méreg és évekig
>>> g> eláll, amíg meg nem iszom.
>>> -----
>>> A(z) üzenetben nem található vírus.
>>> Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
>>> Verzió: 2013.0.3345 / Vírus adatbázis: 3204/6451 - Kiadás dátuma:
>>> 2013.06.30.
More information about the Elektro-etc
mailing list