[elektro-etc] Seb+cukor

Info info at kiralyelektronika.hu
Mon Jul 1 00:12:45 CEST 2013


Azt nemtom, de mióta az almapaprika befőttet hűtőben tárolom
(és nem nézem gyakran, hogy lekapcsoltam-e a villanyt odabent :)
nem barnul olyan gyorsan, és nem puhul meg.

> a barnulast hogy oldod meg ezzel ? az a szerves osszetevok oxidaciojanak
> kovetkezmenye ha jol remlik .

> bye
> dexter



> 2013. június 30. 23:17 Kovács József írta, <kj at faldeko.hu>:

>> lekvárba cukor... pazarlás....

>> Addig kell főzni lassú tűzön a barackot/szilvát, amíg elég sűrű lesz.

>> És akkor elég sűrű, ha egy kiskanálnyit kivéve,
>> porcelán tányérra kirakva már nem ereszt víz gyűrűt
>> maga köré a hűlés során...

>> Ekkor kész az igazi, kajszi/szilva ízű gyümölcs lekvár.
>> Ami nem fog sem barnulni az idők során, sem penészedni.

>> Édes szájúak 1 kg nyers gyümölcshöz ~ 15 dkg cukrot adhatnak.

>> Sütemény sütéshez viszont kell a cukrosabb lekvár.
>> Ami 1 kg  nyers gyümölcshöz ~30 dkg cukor.

>> ---------

>> A sok cukorral főzött lekvár könnyen penészedik, mert
>> a víz igazából nincs kiűzve belőle, csak sziruppá van főzve
>> a hozzáadott cukorral...

>> Igazából az ilyen sok cukros izé nem is lekvár.
>> Csak ízesített cukorszirup...

>> Némelyek még ráadásul almapektines "befőző cukor"-ral
>> vagy direktben adagolt almapektinnel is sűrítenek.
>> Lekötve a vizet a pektinnel, hogy gyorsan sűrűsödjön a cucc...


>> KJ

>> 2013.06.30. 22:30 keltezéssel, k_tibor írta:

>>> Nálunk lekvárfőzésnél fele szokott lenni a cukor, és a gyümölcsből még
>>> párolog is a víz, de még így is előfordul, hogy penészes lesz
>>> felbontás után.

>>> k_tibor

>>> Tuesday, June 25, 2013, 8:10:49 AM, gyapo wrote:

>>> g> Bodzaszörpnél alkalmazom a módszert. :) Valahol olvastam, hogy a cukor
>>> g> 40 % fölött tartósít, és tényleg, nem kell bele semmi méreg és évekig
>>> g> eláll, amíg meg nem iszom.



>>> -----
>>> A(z)  üzenetben nem található vírus.
>>> Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
>>> Verzió: 2013.0.3345 / Vírus adatbázis: 3204/6451 - Kiadás dátuma:
>>> 2013.06.30.






More information about the Elektro-etc mailing list