[elektro-etc] Két kérdés /cuki

Acs Gabor levlista at e8e.eu
Mon Sep 17 21:31:25 CEST 2012


Hát, komolyan mondom, be tudod rakni a bogarat. Legközelebb megkérdezem 
tőlük!


Gábor


2012.09.17. 20:26 keltezéssel, Kovács József írta:
>
>
> 2012.09.17. 16:52 keltezéssel, Acs Gabor írta:
>> Amíg nem jártál ezeknél a cégeknél, fogalmad sincs, milyenek ezek a
>> fagyik. Mivel majdnem mindenhol ezeket a porfagyikat kapni, a többség
>> azt hiszi, hogy a fagyi az hideg, édes, és van valamilyen színe, meg
>> ízesítése.
>> A Várinál csupa díjnyertes fagyi, kint vannak a falakon a díjak,
>> oklevelek, melyik fagyi milyen nemzetközi versenyen milyen helyezést ért
>> el. Azt nem lehet porfagyival megnyerni. Veszel mondjuk egy zserbó, vagy
>> zacher fagyit, és a gombócod fele ténylegesen olyan sütiből van. Ezt
>> porból nem lehet megcsinálni.
>
> Nézz meg egy nagyker listát, ott
> lesz benne a zserbó és zacher adalék is :-)
>
>> A gyümölcsfagyi csupa gyümölcs, az
> meg a fagyasztott-cukrozott-adalékozott
> valóban minőségu gyümölcsvelő is...
>
>> alapanyag biotej, nyírfacukor, meg ilyenek. Szerinted a céklafagyihoz
>> hol szerzik be a port?
>
> A nagykerben...
>
>> Itt a legdrágább évek óta a fagyi, idén 260Ft volt egy gombóc. Mégis
>> olyan sor áll, hogy nem tudsz úgy odamenni, ne kelljen jónéhány percet
>> szobroznod a fagyidért.
>
>> A Fragola meg ezt állítja magáról a FB oldalán:
>> "Fagylaltjainkhoz édesítő...
>> szerként szőlőcukrot használunk.
>> A végeredményként kapott selymes és könnyű desszertfagylalt 60% friss,
>> vagy fagyasztott gyümölcsöt, krémfagylaltok esetében tömény, 80-100%-os
>> (aromák és porok nélküli) sűrítményeket tartalmaz. Amellett, hogy a
>> klasszikus ízeket a legmagasabb színvonalon kreáljuk meg, célul tűztük
>> magunk elé, hogy egészen új, saját kreációkkal is elkápráztassuk a
>> közönséget. Ilyenek a rövid idő alatt fogalommá vált pisztácia,
>> gorgonzola, gyömbér, vagy csokoládé fondente fagylaltunk.
>> "
>>
>> Erdősék Budaörsről hozzák a cuccot, ha por lenne, nyugodtan
>> megkeverhetnék ott helyben is. De melyik olasz gyártó készít
>> vaníliáskarika fagyiport?
>
> A por ...csak az alapléhez kell, annak MÉG nincs íze
> és nincsenek benne a gyümölcsök, vagy süti darabok, stb.
>
> De, ezek valójában MIND nagykerben vásárolt gyári cuccok.
> A cukrász az ÍZLÉSÉT és TUDÁSÁT adja hozzá a bekeveréskor.
>
> Senki nem fog kínlódni a nem gyári alapanyagokkal,
> mert szétszívatja magát az ÁNTSZ felé és gazdaságilag is.
>
> Ettől ezek még tényleg finom és művészi alkotások.
> De, a modern ipar cuccai nélkül NEM léteznének.
> Ahogy nem is léteztek korábban...
>
> KJ
>
>> Gábor
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list