[elektro-etc] Tokeletlen ebredes -auto
Elight
elight at gmail.hu
Tue Sep 4 18:41:38 CEST 2012
OKÉ!
Még 200db SMD Led et kellene betermelnem mára,
aztán rögtön ledobom a pákát,
és bedobok a lemaradásra egy kis Tokajit.
A gombás,sonkás már megvolt hamarjában
( mert ugy éhgyomorra csak a .. )
Szóval nem azt mondom, hogy nem szeretem a lazacot
vagy a konyakot,
( igaz az utóbbit nem nagyon bírom a számban tartogatni :) )
csak kevésbé bírom a nagy rongyrázást
az ilyen dolgok körülette.
Ami jó, az jó!
Ami nem az meg nem nekem való.
Egyszerű képlet.
De ne mondassék meg , hogy csak
a trendi, vagy a méregdrága dolgok
lehetnek ilyenek.
Pl : Ha netán vargányára vagy rókagombára
lenne gusztusom,
megfelelő időben kimegyek szedni
vagy van leszárítva a zacskóban.
Én eddig még az olyan ételekben nem sokat
csalódtam, amit szívvel lélekkel saján magának
készített el akárki , és nekem is jutott egy tányérral.
Vagy persze , ami saját késsmmel, kanalammal készült.
Legyen az a legpuritánabb dödölle, vagy bármi más.
A szakmából adódóan régen rengeteg
köz és éttermi élményem volt.
Fele - fele arányban, mármint jó és rossz tapasztalat.
Szerintem a nemjó étek egy fillért,
és egy gondolatnyi időt se ér meg.
És eldöntöttem , nem vagyok kényszerhelyzetben, hogy kisérletezzek
és rajtam kisérletezzenek. Ha lehet ma már kerülöm az ilyen
olyan helyeket. Ha elkerülhetetlen, akkor alaposan
tájékozódom, csökkentve a teljes becsapottság érzésének lehetőségét.
Ettől függetlenül igazolom , hogy talponállóban is
lehet extra gasztronóm enni, és a legjobb helyen is érthet
hatalmas csalódás.. Sőőt, többször ,
mert eleve magasabb elvárásokkal indul el az embörgyerek..
A szob szarságokra meg széles ívben,
de ami pozitív , jó véleményezésű és megéri a pénzét ,
az jöhet, persze ha éppen kitartja a bukszánk !
( Te is voltál kolis, ugye ,
hó elején jöhetett a futárral a legjobb pizza ,
szusi vagy akármi más, hóvégén meg jó volt a
száraz serclire kent zsíroskenyér (vajas) kenyér
vagy osanos méteres májas is?
Az utóbbi legalább kitartott egy darabig. :) )
Üdv István
2012.09.04. 18:05:00 dátumon Fuzesi Arnold <arnold.fuzesi.lista at gmail.com>
írta:
>
>
> On 2012.09.04. 16:19, Elight wrote:
>> Na !
>>
>> Jó,
>> bedobom a lecsót,
>> aztán gurítok rá egy - két sört!
>
> Nem rossz az! :)
>
>> Nekem pofázhatnak a gasztromókusok a homárról,
>> meg a lazacról,
>> meg arról, hogy mihez milyen bor illik!
>
> Pedig... pl. Kacsa rillette kis lilahagyma lekvárral, friss bagettel,
> és pl. Pók Tamás féle Nagygalagonyás kékfrankossal leöblítve.... nna az
> egy komoly gasztro élmény... Vagy akár egy jó kis jódos skót whisky
> Islay szigetéről, ahonnan származó párlatoknak kellemes érdekes jódos
> ízük van. 10-16 éves Laphroaig, Lagavulin pl.
>
> Meg kell kóstolni, onnantól egész más értelmet nyernek ezek a "sznob"
> szarságok.
>
> Ma már kapsz friss lazacot elég sok helyen, nem is veszett árban.
> Van olyan receptem, hogy csak na, hosszú kísérletezés eredménye (nem
> vagyok ugye szakács, igy csak ugatom a dolgot, de neha osszejon 1-2
> klassz dolog 20 receptből + intuiciobol kikiserletezve), probald ki, nem
> fogsz csalódni:
>
> Vadrizs megfőz. (CBA, Match-ban lehet kapni jellemzoen dobozban)
> Vékonyra vágott (krumplipucoloval szoktam) friss gyömbércsíkok megfuttat
> olivaolajon, bele Kápia (esetleg piros kalifornia )paprika, vékony
> hasábokra vágott répa. Ha összepárolódott bele 1-2 paradicsom,
> felkockázott friss lazac. Mikor összeállt (lazacnak nem kell sok, pár
> perc) fél citrom belefacsar, rózsabors, szójaszósz, végül egy kis
> zöldségzöldje. Szvsz mennyei.
>
>> De azért szerintem
>> te is csak regényekből ismergeted mindezeket..
>
> Ferrari F430-ig (piros kabrio és karbonfékes izmosabb kupé) bezárólag
> sokminden megvolt, nem a kitolatok a parkolóból szinten, és nem
> munkaköri kötelességből, teljesen hobbi és műkedvelés okán. :)
> Lambo Murcielago utaskent csak sajnos, egyelőre. Viszont láttam
> szétszedve, motort váltót... nem mindennapi élmény, brutalis már maga a
> látványa is egy kiszedett Lambo motornak. Lenyűgöző, gyönyörű, minden
> porcikájáról ordít, hogy mérnökórák ezrei és tradíció hegyek vannak
> mögötte.
>
> A garázsban is áll 1-2 mondjuk, hogy ritkább jármű. Hatalmas értékük
> nincs, de ebben az állapotban ilyet nem nagyon találnál eladót.
>
>> Elektrómókust ugyanis még nemnagyon láttam
>> olyan ultra jobbféle
>> kocsiból kiszálni, és megigazítani a nercet
>> az utasán, mikor az is kiszáll.
>> Legalább is az a szomorú tapasznyalaton,
>> hogy ez a mienk,
>> nem egy ennyire jól prosperáló szakma.
>
> Amikor Zürich-ben a FIFA székház parkolójában kiszálltunk a Lanciából az
> egyik FIFA-s ember viccelődve fogadtott (már ismert korábbról), aszondta
> azt hitték Blatter (FIFA elnök) vett új autót, "very nice car". :) Egy
> olyan városban, ahol a Ferrari olyan mindennapos, mint nalunk a kombínó
> a körúton. (De tényleg)
> Meglepő volt, hogy mennyire nemzetközi nyelv a szépség nyelve. :) Mindig
> mosolyt csal az emberek arcára, Alfával egyetemben, és soha nem azt a
> "mivan újgazdag köcsög megjöttél" nézést. :)
>
> Nna, dolgozzunk... :)
>
> A.
>
--
Az Opera forradalmian új levelezőjét használva: http://www.opera.com/mail/
More information about the Elektro-etc
mailing list