[elektro-etc] Mérnöki állások...

Kovács József kj at faldeko.hu
Sat Oct 27 13:41:16 CEST 2012


Hát, vállalkozásként főzni lehet
egy rakat tüzelővel is, akár egy bográcsban is.
Sütni meg egy nyárssal, sőt anélkül is...

Az induláshoz ez is elég, csak nem egy
puccos étteremmel kell kezdeni, hanem pl.

"Kirándulás, erdei tisztáson főzött marhapörkölttel"
vagy egy "Malacsütés a világvégén" projecttel....

Mondjuk 25-30 fő esetén pl. garantált az
alkalmanként 20-25 eFt netto tiszta pénz.

Tőkeigény, gyakorlatilag nulla.

----

Olyan távoli rokongyerek van aki,
MINDEN hétvégén tart ilyesmit
a saját istenhátamögötti tanyáján.

Érkezés szombat délelőtt
Ismerkedés, tüzelőgyűjtés
Tűz rakó szertartás, sűtés-főzés kezdése
Este 8 körül vacsora....
Utána hajnalig buli!!!!

Vasárnap délelőtt ébredés, jajjgatás...
...és igény szerinti időben távozás.

Közben non-stop bár, saját főzésű pálinka,
kiváló házi bor és házi rostos levek.
Sok-sok csoki és chips, házi rétes...
Pálinkát, bort, rostost lehet venni elvitelre is :-)

Van hinta, légvár, íjász pálya, tollas pálya, darts.

MINDIG VAN népi zenekar (ő harmonikázik és furulyázik)
és népi tánc ill. oktatás is, mivel táncos is, hobbyból.

Alvás saját sátorban, autóban, vagy a BÉRELHETŐ ágyakban.
Amik a házban, színben, istállóban vannak kialakítva.

Egy hétvégén simán 100 rugó fölött szakít a 25-30 vendégről.
Jelenleg, jövő nyár végéig már elkelt, minden hétvége.

Persze, kicsiben kezdte és ez már vagy 8 év eredménye így kompletten.

-----

Korábban másban utazott (autószerelés és camionos fuvarozás),
de a válás megviselte és lenullázta, csak egy lepukkant tanyára futotta.

Ahol először csak malacokat vágott eladásra ill. kolbász/hurka készült.
Aztán lett a malacsütés, közös kalap alapon, ismerősöknek.
Aztán idővel, lett tudatosan a "buli tanya" belőle.
A fizetőképes ifjak csoportjai számára.

Jönnek a céges csapatok, tankörök, haveri galerik.
Családi ünnepségek, stb.

Dolgoznia péntek-hétfő között kell vele, gyakorlatilag.
Most, ha jól tudom két bögyös-faros-kikapós
lánykával működik a bár és büfé.

Jelenleg egy nemrég megvett újabb 2 hektáros területre készülnek
a tó+ligetes rész faházakkal tervei és költség vetése.

Az anno párszázezerért vett tanya+vállalkozás,
jelenlegi piaci értéke a hozama alapján, simán
50-60 milla Ft lenne... miközben maga az
ingatlan talán még 5-6 millárt se kellene el.

Sikeres, a semmiből .... mert voltak tervei, amiket végig vitt.
Pedig nem vetet komolyan senki az elején :-)
Még úgysem, hogy tudtuk már tizenévesen ilyesmiről fantáziált.

Aztán jó 20 év múlva ...mégis megcsinálta.
Amit mindig is szeretet volna. Az élet nagy pofonja után.


KJ

2012.10.27. 12:35 keltezéssel, Bali Zoltan írta:
> Hogy a szemléltető példánál maradjak, nincs a képletben az,
> ha nincs gáztűzhely, vagy rossz a sütő, nincs pénz megfelelőre,
> megbetegedett a szakács, stb, szóval a körülmények is
> igencsak befolyásolják a végeredményt, nem csak az egyén
> habitusa, elszántsága, amire Te itt alapozol.
>
> Üdv.  Zoli
>
> 2012. 10. 27. 11:51 keltezéssel, Kovács József írta:
>> Mondhatni a recept: garantált.
>> Persze, ettől még lehet rosszul megfőzni ...
>
>
>
> -----
> A(z)  üzenetben nem található vírus.
> Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
> Verzió: 2012.0.2221 / Vírus adatbázis: 2441/5356 - Kiadás dátuma:
> 2012.10.26.
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list