[elektro-etc] Gyulai

Kovács József kj at faldeko.hu
Fri Oct 12 20:55:47 CEST 2012


A kolbász hús azért nem nagyon jön ki 800 Ft/kg alá önköltségben...

KJ

2012.10.12. 20:07 keltezéssel, Bali Zoltan írta:
> Írtam, hogy feldolgozva, füstölve...
>
> Azt olvastam 12000 tonna készterméket csinálnak
> és 400 dolgozó van. Ha 600k (~300k netto, szerintem túlzok, de direkt)
> egy dolgozó a cégnek, akkor is 240 Ft bérköltség van kilónként.
> Tudom van más is. Csak számolgatok.
>
> Üdv,  Zoli
>
>
>
> 2012. 10. 12. 19:55 keltezéssel, Vajk Fekete írta:
>> nem csak alapanyag koltseg van. ott van pl a management bere, vagy az
>> ingatlan fenntartasa.
>>
>> masok ugy kepesek profitot termelni, hogy a boltban 1600-2000 a kilos
>> aruk.
>> 2500-ert olyan kisipari szalamit veszek, hogy olyat szeirntem huskombinat
>> sohanem gyartott.
>>
>> Vajk
>>
>> 2012/10/12 Bali Zoltan<eltexto at freemail.hu>
>>
>>> Hali!
>>>
>>> Nem fér a fejembe!
>>>
>>> Az élőhús átvételi ára, ha jók az információim,
>>> 350-400 Ft/kg (megjegyzem, mikor utoljára disznóvágás volt
>>> nálunk kb. 12 éve, hasonló áron vettük a malacot) a polcon
>>> feldolgozva, füstölve, csomagolva, kiszállítva 2500/kg alatt
>>> nincs füstölt termék.
>>>
>>> A gyulaival kapcsolatos riportban elmondták, hogy jelentős
>>> az exportjuk is. Megnéztem, Angliában
>>> "Szeletelt Gyulai szalámi vg, 100 gr/db:   Ł  1.70 /db"
>>>
>>> Hogy a túróba lesz ebből csőd ?
>>>
>>> Ja azt is mondták (tán TV-ben), hogy a tartozásuk jelentős
>>> része a beszállítók fele van. Átvették az alapanyagot,
>>> nem fizették ki, feldolgozták, eladták és mégis csőd ?
>>>
>>> Ki érti ezt ?
>>>
>>> Üdv.  Zoli
>>>
>>>
>>>
>>
>>
>
>
>
> -----
> A(z)  üzenetben nem található vírus.
> Ellenőrizte: AVG - www.avg.com
> Verzió: 2012.0.2221 / Vírus adatbázis: 2441/5327 - Kiadás dátuma:
> 2012.10.12.
>
>



More information about the Elektro-etc mailing list